Pop-up bioscoop oude gebouw ABN AMRO

Na het succes van het tijdelijke festivalterrein ‘De Buurt’ op het Stationsplein in 2016, opent komende zaterdag een nieuwe tijdelijke hotspot in het Stationsgebied: De Red Carpet Lounge.

Goed nieuws voor alle filmliefhebbers in Leiden en omstreken: in het oude kantoor van ABN AMRO aan de Stationsstraat zit sinds kort een pop-up bioscoop, filmclub en - museum. Op zaterdag 1 september vindt de feestelijke opening plaats, maar de Red Carpet Lounge is nu al elke dag open.

Binnenkort volgt nog een escape room in de oude bankkluis. Meer informatie: www.redcarpetlounge.nl

Gemeente Leiden werkt aan de herinrichting van het Stationsgebied. Het gebied rondom station Leiden Centraal wordt een plek waar wonen, werken, reizen en recreëren op een prettige manier samenkomen. Op de plek van het oude kantoorpand komt nieuwbouw. Tot de sloop biedt de gemeente Leiden de Bioscopen Leiden de mogelijkheid om hier te experimenteren en te leren wat de Leidse filmliefhebber wil zien.