Kantoortjes en paviljoen in The Field

Op donderdag 10 oktober opende wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking) samen met Bastiaan de Roo (Directeur PLNT) de eerste Tiny Offices in de voormalige kweektuin naast het busstation. Deze kleine kantoortjes en het toekomstige grotere paviloen zijn een creatieve broedplek waar gewerkt wordt aan duurzame oplossingen in een stedelijk gebied.

Circulair

De gebruikte materialen van de mini-kantoortjes en het paviljoen komen uit andere locaties in de stad en regio. De wanden en bodem zijn bijvoorbeeld vervaardigd uit restmateriaal van het 41ste lustrum van Minerva en de isolatie van de wanden is gemaakt van oude spijkerbroeken. De constructie van het nog te realiseren demontabele paviljoen wordt gebouwd met het contructiestaal van het oude Gorlaeus Laboratorium van Universiteit Leiden.

Huren?

Wilt u een paviljoen of kantoortje gebruiken of een bijeenkomst organiseren op The Field? Heeft u via een project materialen over, die hier een plek kunnen krijgen? Neem dan contact op met PLNT contact@plnt.nl of bel 071-5272467.

Duurzaamste Kilometer van Nederland en Sponge

The Field is onderdeel van de ‘Duurzaamste Kilometer van Nederland’. Bedrijven, overheden en maatschappelijke instellingen werken hierin samen om het gebied rondom Leiden Centraal - waar dagelijks meer dan 70.000 mensen gebruik van maken - vóór 2025 te veranderen in het meest duurzame binnenstedelijke stukje Nederland. Kijk voor meer informatie op www.duurzaamstekilometer.nl. Deze ontwikkeling is mede gefinancierd door het Europese SPONGE2020 project www.gagoed.nl/leiden-sponge2020.