Inloopavond De Geus

Op de hoek van het Stationsplein en de Stationsweg zit nu een gebouw met onderin een supermarkt. Hier komt nieuwbouw met onder andere een grote bioscoop, genaamd de Geus. Alle partijen organiseren een inloopavond op 4 september om de plannen toe te lichten.

De afgelopen periode heeft projectontwikkelaar Sustay, in samenwerking met OZ Architecten en Bioscopen Leiden, een duurzaam plan ontwikkeld voor de hoek van de Stationsweg en het Stationsplein. Op 5 juni zijn de contracten ondertekend om op deze plek een bioscoop met 8 zalen, horeca, Jumbo City Store en een woontoren te realiseren, genaamd De Geus. De voorkeur gaat uit naar een publieke fietsenstalling onderin het gebouw in plaats van een parkeergarage voor auto’s. De Geus komt in de plaats van het gebouw waar nu de Jumbo, Burger King en het Kapperron zijn gehuisvest. Dit gebouw verkeert in slechte staat en wordt gesloopt.

Inloopavond

De gemeente, Sustay, OZ Architecten en Bioscopen Leiden willen omwonenden en andere betrokkenen informeren over het plan. Hiervoor organiseren we de inloopavond, waar u alle gelegenheid heeft om de plannen te bekijken. Ook worden de planning en het vervolgproces toegelicht. De gemeente Leiden is aanwezig om het proces rondom het bestemmingsplan <LINK NAAR UPDATE over bestemmingsplanprocedure> toe te lichten.

De inloopavond vindt plaats op:

  • Datum: woensdag 4 september 2019
  • Locatie: LEVEL, restaurant 5e etage, Bargelaan 180 (aan LUMC-zijde van het station)
  • Tijd: 18.00-21.00 uur (vrije inloop tussen deze tijden)

De inloopavond is voor iedereen toegankelijk. We waarderen het als u zich vooraf aanmeldt, in verband met de voorbereiding en de catering.

Aanmelden kan op www.degeuskomtnaarleiden.nl/aanmelden-bewonersavond.

Meer informatie

Stel uw vraag via www.leiden.nl/contact. Of kijk voor meer informatie over het project De Geus op de pagina van de ontwikkelaar www.degeuskomtnaarleiden.nl. Heeft u nu al vragen over bijvoorbeeld de verhuur van woningen of de manier van bouwen, neem dan contact op met Sustay, info@sustay.nl, 030 - 767 00 46.