Hoogste punt Lorentz in Leiden

De nieuwbouw tegenover station Leiden Centraal, genaamd Lorentz fase 1, heeft het hoogste punt bereikt. Om dit te vieren en het duurzame karakter van het gebouw te benadrukken, werd onder andere een grote boom op het dak gehesen.

Lorentz is het eerste project in de totale vernieuwing van het stationsgebied. Het Leidse stationsgebied wordt een plek waar wonen, werken en horeca op een prettige en duurzame manier samenkomen. Eind dit jaar wordt Lorentz opgeleverd. Er komen onder andere 167 huurappartementen, verschillende commerciële ruimten en kantoren. Ook kunnen 4.800 mensen in de kelder hun fiets stallen. De retail- en kantoorruimten in het plintgebouw worden nagenoeg geheel gehuurd door HEINEKEN Nederland Commercie.

Duurzaam

Door de nauwe samenwerking tussen de ontwikkelings- en bouwcombinatie Hurks en Van Wijnen, belegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance en de gemeente Leiden is het gelukt om nog verschillende innovaties tijdens de bouw te realiseren, zoals het volledig gasloos maken van het gebouw en het aanleggen van een uniek waterbergingssysteem dat in droge tijden automatisch de planten op het dak van water voorziet.

Hurks en Van Wijnen verstuurden over de viering van het hoogste punt een persbericht.