Bankkantoor Stationsweg leeg voor nieuwbouw 2e deel Rijnsburgerblok

De ABN Amro heeft hun pand aan de Stationsweg 31-33 aan de gemeente overgedragen. Per 12 maart zit de bank in twee andere panden: een pand verderop in de straat (richting het centrum. Stationsweg 11 waar voorheen Tempo Team zat) en een pand aan de Bargelaan 18. Op de plek van hun oude bankgebouw komt nieuwbouw. Ontwikkelaar Synchroon gaat hier een multifunctioneel gebouw maken met commerciële ruimten, een hotel en twee woontorens met appartementen. De nieuwbouwplannen passen in de metamorfose van het stationsgebied om hier een aantrekkelijk gebied van te maken.

Tweede deel Rijnsburgerblok

Het gebouw van de ABN Amro en het achterliggende, lege schoolgebouw aan het Ballonpad worden gesloopt. Dit gebied heet het tweede deel van het Rijnsburgerblok en wordt ontwikkeld door Synchroon. De nieuwbouw op het eerste deel tegenover de ingang van het station, Lorentz genaamd, wordt nu gebouwd.

Vervolg

Op dit moment worden alle reacties, zienswijzen genaamd, op het nieuwe bestemmingsplan voor het tweede deel van het Rijnsburgerblok verwerkt. Pas als het bestemmingsplan door de gemeenteraad is vastgesteld kan de gemeente Synchroon en de toekomstige bouwer een vergunning verlenen voor de nieuwbouw. De verwachting is dat dit op zijn vroegst eind 2018 is.

Wethouder Paul Laudy (bouwen): “Het Leidse stationsgebied is een drukbezocht gebied. De huidige inrichting sluit niet aan op de kansen die dit belangrijke knooppunt biedt. Door de medewerking van ABN Amro kunnen we op deze plek verder met de herontwikkeling van het gebied rondom station Leiden Centraal.”

Levendig stationsgebied

Het totale stationsgebied gaat op de schop. De nieuwbouwprojecten Lorentz, De Geus en het tweede deel van het Rijnsburgerblok zorgen ervoor dat wonen, werken, winkelen, reizen en verblijven op een prettige manier samenkomen. Het doel van het nieuwe stationsgebied is om ook de historische binnenstad en het moderne Bio Science Park beter met elkaar te verbinden. Hiermee wordt het stationsgebied de plek waar gisteren morgen ontmoet.

Meer informatie over de plannen voor een levendig stationsgebied: www.stationsgebiedleiden.nl.