Stationsgebied

Het gebied rond station Leiden Centraal is een heel drukbezocht gebied. De inrichting van het gebied zoals die nu is, past niet bij de kansen die dit belangrijke knooppunt biedt. Daarom werken we samen met ontwikkelaars, aannemers en andere partijen aan een metamorfose van het huidige stationsgebied. Hier komen nieuwe woningen, goed bereikbare kantoorruimten, horeca en extra fietsenstallingen. Het toekomstige stationsgebied wordt een bruisende plek waar wonen, werken, reizen en verblijven op een prettige manier samenkomen.

Wat wordt er gebouwd? 

Lorentz

Aan de stadskant, tegenover het station, bouwt de gemeente aan de Lorentz. Dit project bestaat uit huurwoningen, kantoren, winkels en een fietsenkelder. Fase 1 is 2 woontorens met kantoren en winkels op de begane grond en een fietsenkelder. Fase 2 is een gebouw met alleen kantoren.

De Geus

Aan het Stationsplein, op de hoek van de Stationsweg, komen nieuwe woningen, kantoren, winkels en een grote bioscoop.

Rijnsburgerblok

Het project Lorentz wordt ook wel Rijnsburgerblok deel 1 genoemd. Rijnsburgerblok deel 2 komt aan de Stationsweg, ter hoogte van nummer 31 en het achterliggende gedeelte aan het Ballonpad (voormalig schoolgebouw).

Contact

Wilt u meer informatie over de projecten in het stationsgebied? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Of neem contact op met de gemeente via het contactformulier of telefoonummer: 14 071.