Stationsgebied

Waar gisteren morgen ontmoet

Het gebied rond station Leiden Centraal is een heel drukbezocht gebied. De inrichting van het gebied zoals die nu is, past niet bij de kansen die dit belangrijke knooppunt biedt. Daarom werken we samen met ontwikkelaars, aannemers en andere partijen aan een metamorfose van het huidige stationsgebied. Hier komen nieuwe woningen, goed bereikbare kantoorruimten, horeca en extra fietsenstallingen. Het toekomstige stationsgebied wordt een bruisende plek waar wonen, werken, reizen en verblijven op een prettige manier samenkomen.

Wat wordt er gebouwd? 

Lorentz

Aan de stadskant, tegenover het station, bouwt de gemeente aan de Lorentz. Dit project bestaat uit huurwoningen, kantoren, winkels en een fietsenkelder. Fase 1 is 2 woontorens met kantoren en winkels op de begane grond en een fietsenkelder. Fase 2 is een gebouw met alleen kantoren.

  • Wandel mee op 22 mei: flora- en faunawandeling in stationsgebied

    Ook in een druk en ‘versteend’ gebied als het stationsgebied in Leiden leven dieren en planten. Ontdek ze op dinsdag 22 mei tijdens een wandeling met ecoloog Wouter Moerland.

    Lees meer
  • Bankkantoor Stationsweg leeg voor nieuwbouw 2e deel Rijnsburgerblok

    De ABN Amro heeft hun pand aan de Stationsweg 31-33 aan de gemeente overgedragen. Per 12 maart zit de bank in twee andere panden: een pand verderop in de straat (richting het centrum. Stationsweg 11 waar voorheen Tempo Team zat) en een pand aan de Bargelaan...

    Lees meer