Zuid-West - opknappen riolering Churchilllaan, Vijf Meilaan, Rooseveltstraat en Boshuizerkade

Van half augustus tot eind december 2019 wordt de riolering onder een aantal doorgaande wegen in Leiden Zuidwest opgeknapt. Aannemer GMB uit Kampen voert de werkzaamheden uit. In deze brief informeren wij u over de werkzaamheden, de planning en hoe u op de hoogte wordt gehouden over dit project.

Opknappen riolering

De riolering onder de Churchilllaan, Vijf Meilaan, Rooseveltstraat en Boshuizerkade krijgt een nieuwe binnenkant en kan er zo weer tientallen jaren tegenaan. Het werk gebeurt vanaf de putdekselopeningen, zodat de straat niet opgebroken hoeft te worden. Voorbijgangers zien tijdens de werkzaamheden twee vrachtwagens staan. Tijdens (heftige) regenbuien wordt niet gewerkt.

Gevolgen voor omwonenden

Tijdens de werkzaamheden wordt aangeraden het toiletdeksel naar beneden te houden. Soms kan het gebeuren dat water via het toilet omhoog komt. Eventuele geuroverlast kunt u snel laten verdwijnen door na de werkzaamheden het toilet door te spoelen en kranen door te laten lopen.

Bereikbaarheid en parkeren

Het verkeer wordt langs de werkzaamheden geleid, mogelijk is er korte vertraging. Fietsverkeer op de Churchilllaan wordt omgeleid via het fietspad aan de andere zijde van de Churchilllaan. Mochten er tijdelijke parkeerverboden of een afsluiting van een in- of uitrit nodig zijn, dan krijgt u tijdig bericht van de aannemer.

Aannemer GMB zorgt voor procesinformatie tijdens project

Het project is in fases opgedeeld. Per fase wordt een deel van de riolering aangepakt. De aannemer werkt verspreid over het projectgebied, en is afwisselend aanwezig in de Rooseveltstraat, Vijf Meilaan of Churchilllaan. De riolering in de Boshuizerkade wordt als eerste aangepakt. Wanneer in uw straat wordt gewerkt, ontvangt u hierover een brief huis-aan-huis van de aannemer. De wegdelen waar gewerkt gaat worden.

Aanleg van nieuwe riolen en straten in Zuidwest volgt in 2020

Aansluitend op deze werkzaamheden wordt vanaf eind 2020 de riolering in de Gasthuiswijk en Haagweg-Zuid vervangen. Ook de straten en stoepen zijn toe aan groot onderhoud. Dit project wordt in vier fasen uitgevoerd, zoals aangegeven op het kaartje hieronder. Wilt u hier meer over weten, kijk dan op www.leiden.nl/rioleringzuidwest.

Vragen over de werkzaamheden?

Heeft u concrete vragen over de werkzaamheden, neem gerust contact op met de omgevingsmanager van GMB via rioolrenovatieleiden@gmb.eu of tel. 088 8854139.

Wilt u nu al meer informatie?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - Leiden, keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur). U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Oscar van der Padt
Projectmanager Riolering Gasthuiswijk en Haagweg-Zuid

Bekijk de oorspronkelijke brief (pdf, 546 kb) met situatieschetsen als pdf.