Stationsgebied Leiden

Het stationsgebied wordt de komende jaren verbouwd. Dat is nodig omdat Leiden groeit. Het stationsgebied moet een aantrekkelijke en duurzame plek worden. Een groene en gastvrije entree voor de stad. 

Reizen

Dagelijks maken 100.000 reizigers gebruik van het station Leiden. Het is belangrijk dat deze mensen een fijne reiservaring hebben. Voldoende plek om een fiets te stallen, goede verbindingen en een prettige omgeving om even te wachten op de trein of bus. Als groeiende stad is het belangrijk om de verbinding met de omgeving te verbeteren.

Werken

Er is veel bedrijvigheid in de stad en het stationsgebied. De economie en het aantal inwoners en bezoeker groeit. Ook de ontwikkeling van het Bio Science Park zorgt voor meer en meer bedrijvigheid in de stad en in het stationsgebied. Aanpassing van het gebied is daarom noodzakelijk. Er wordt ruimte geboden aan ondernemers die bijdragen aan innovatie en aan de stad.

Wonen

In Leiden is er een grote behoefte aan extra woningen. Er wordt in het stationsgebied gewoond en gewerkt, maar het is ook een vervoersknooppunt. Het is functioneel, maar ook rommelig en niet erg groen. We vernieuwen het stationsgebied en bouwen woningen. Zo wordt het gebied weer een aantrekkelijk woongebied met ruimte voor duurzaamheid en vergroening.

Deelprojecten

Hieronder kunt u de verschillende deelprojecten bekijken. Klik daarvoor de uitklapvensters open.

Meer informatie en contact

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in het stationsgebied of heeft u een specifieke vraag? Dan kunt u een afspraak met het projectteam maken in het informatiecentrum. Stuur hiervoor een e-mail naar stationsgebied@leiden.nl. Het informatiecentrum is gelegen op de eerste verdieping van het gebouw aan Stationsplein 11 (boven het Kap Perron).

U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief over het stationsgebied of het Stadsnieuws, de online nieuwsbrief van de gemeente Leiden (kies optie ‘Stationsgebied').

Of neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14. 071.