Informatiebijeenkomst parkeergarage Mendelweg

Op donderdag 13 april 2023 vond in het gebouw van Naturalis een informatiebijeenkomst plaats rond de nieuw te bouwen parkeergarage aan de Mendelweg in Leiden. De bijeenkomst werd georganiseerd door Naturalis, in samenwerking met gemeente Leiden. Buurtbewoners, vertegenwoordigers van omliggende bedrijven en instellingen en overige belanghebbenden waren uitgenodigd om langs te komen.

Tijdens de bijeenkomst is informatie gedeeld over de parkeergarage, waar 580 parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Deze zijn bestemd voor onder andere bezoekers van Naturalis, het Pesthuiscomplex, Mentor (het er naastgelegen bedrijf) en de garage krijgt ook een P+R functie. Als de parkeergarage is gerealiseerd komt er naast Naturalis een biodiversiteitstuin. Op dit moment wordt onderzocht op welke manier de Mendelweg moet worden ingericht zodat het verkeer zich veilig van en naar de parkeergarage kan bewegen.

Op de projectwebsite van Naturalis over de bouw van de garage vindt u het volledige verslag van de informatie bijeenkomst: https://www.naturalis.nl/over-ons/ons-gebouw/parkeergarage-tuin