Update werkzaamheden park Kweeklust (juli)

Nu de werkzaamheden bijna zijn afgerond is het fijn om te zien dat de nieuw geplaatste toestellen in de smaak vallen bij de kinderen en sporters. Zij maken druk gebruik van de nieuwe voorzieningen in het park. De klinkerpaden zijn vervangen en zijn weer goed begaanbaar voor iedereen. Het is meer duidelijk waar honden los kunnen lopen en waar kinderen spelen. Nu alleen het groen nog aanvullen op verschillende plaatsen en het park is weer klaar voor de toekomst. De gemeente heeft al de nodige complimenten ontvangen van parkbezoekers, dat is natuurlijk fijn.

Mogelijke overlast

We hebben gemerkt dat het op alle speel- en sportplekken in Leiden extra druk is door de combinatie van mooi weer en corona en daardoor iedereen meer naar buiten gaat, in de eigen buurt. De speeltuinen waren gesloten en er kon ook niet gesport worden bij de sportverenigingen. Hierdoor is de druk op de speel- en sportplekken groot geweest. Dat geldt ook voor het vernieuwde park Kweeklust.

We hebben naast complimenten ook meldingen van bewoners gehad over de nieuwe inrichting omdat men geluidsoverlast ervaart. De oorzaken lopen uiteen, van nieuwe speeltoestellen, spelende kinderen, stuiterende ballen tot te luide muziek.

Daar waar overlast is ervaren door bepaalde speeltoestellen, zijn inmiddels enkele aanpassingen gedaan. Zo is een klokkenspel vervangen door een stil speelelement en worden de doeltjes bij het voetbal-basketbalveld voorzien van geluiddempende matten.

Eventuele overlast kunt u melden bij de gemeente door het invullen van een online formulier zodat de gemeente weet wat er speelt en hier aandacht aan kan besteden.

Vervolg verbeteringen

Veel in het park is nieuw en iedereen moet eraan wennen. In het najaar wil de gemeente bekijken of er aanleiding is om aanpassingen te doen aan de nieuwe speeltoestellen.