Omega- en Kempeneerslocatie

Op de plek van Leen Bakker en het parkeerterrein ernaast komt één wooncomplex dat bestaat uit twee bouwdelen. GREEN Real Estate ontwikkelt het deel dat nu nog parkeerterrein is, onder de projectnaam Omega. De familie Kempeneers ontwikkelt het gedeelte waar nu onder andere Leen Bakker zit. Dit nieuwbouwplan wordt nog verder uitgewerkt.

De Lammenschansdriehoek met daarin de Omega- en Kempeneerslocatie
Luchtfoto van de Omega- en kempeneerslocatie

Omega

Op de plek tussen de KwitkFit en Leen Bakker, nu nog een parkeerterrein, komt een wooncomplex met 114 appartementen waarvan ca. 60 vrije sector koop- en 54 huurappartementen). De koopappartementen zijn ca. tussen de 60 m² tot 100 m² groot en de huurappartementen tussen de ca. 45 m² tot 80 m². Onder het gebouw komt een  parkeergarage, een inpandige  fietsenberging en 635 m2 aan commerciële ruimten langs de Lammenschansweg. GREEN Real Estate B.V. is de ontwikkelaar van het gebouw.
Voor meer informatie voor het project, planning en communicatie zie www.omega-leiden.nl

Kempeneers

De familie Kempeneers heeft onlangs ook besloten hun locatie, waar nu nog Leen Bakker en de Used Tire Center zitten, te gaan ontwikkelen binnen de mogelijkheden die de Ontwikkelstrategie daarvoor geeft. GREEN Real Estate B.V. was al een stuk verder met de uitwerking van Omega, zodat Kempeneers nu een inhaalslag moet maken. Daarom hebben ze dezelfde architect ingeschakeld: Kolpa Architecten (kolpa-architekten.nl). Kolpa is ook de architect van de Alphatoren en Kanaalpark 141. De twee bouwdelen gaan hiermee qua architectuur één geheel vormen en krijgen ook één in- en/uitrit voor de parkeergarage.

Samen één bouwblok

Omega en Kempeneers vormen samen één bouwblok. Omdat het plan van Kempeneers nog niet zo ver is uitgewerkt als het bestemmingsplan van Omega wordt bij het bestemmingsplan van Omega het plan van Kempeneers meegenomen als ‘nog uit te werken plan’. Om de bouwperiode zo kort mogelijk te houden, krijgt Kempeneers de kans een inhaalslag te maken door het plan mee te nemen als uit te werken bestemming bij het bestemmingsplan van Omega. Hiermee wordt de gemeenteraad bij de behandeling van het plan van Omega  gevraagd voor de Kempeneerslocatie vooruit te lopen op een  woonbestemming. Op een later moment kan het college besluiten hier daadwerkelijk woningen toe te staan. Daarvoor moeten dan nog wel alle gebruikelijke bestemmingsplanonderzoeken worden uitgevoerd én daaruit moet blijken dat er verder geen belemmeringen voor woningbouw zijn.

Planning

Het is de bedoeling om het ontwerpbestemmingsplan nog voor de zomer ter inzage te leggen. Eind 2021 kan het dan worden vastgesteld door de raad. Omdat Kempeneers het vervolg van de uit te werken bestemmingsplan nu zo snel mogelijk uitvoert, zou relatief kort na Omega ook de bouw van het Kempeneersgedeelte kunnen beginnen.

Meer informatie/contact

Meer weten over het project? Meld u aan voor het Stadsnieuws Leiden. In deze nieuwsbrief houden wij u wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws.

Of neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

U kunt ook contact opnemen met het projectteam via lammenschansdriehoek@leiden.nl