Aannemer werkt door tijdens de bouwvak

In mei 2019 is aannemer du Prie bouw & ontwikkeling gestart met de verbouwing van het nieuwe Stadskantoor. De verbouwing is momenteel in volle gang. De aannemer zal tijdens de bouwvak doorwerken om het Stadskantoor op tijd te kunnen opleveren. In januari 2020 opent het Stadskantoor haar deuren.

Vanaf de buitenkant is niet veel te zien, maar vanaf het perron op Leiden Centraal is goed te zien dat er gewerkt wordt. In deze fase van de verbouwing wordt hard gewerkt aan datgene wat straks niet meer zichtbaar is. Dit is namelijk de fase waarin leidingwerk, bekabeling en ventilatiekanalen worden aangelegd. Ook is al gestart met het plaatsten van de nieuwe binnenwanden.

Voorzichtig boren

Bij het aanleggen van het leidingwerk moet door de vloeren geboord worden. Een precies werkje, waarbij het ook van belang is om voor andere gebruikers van LEVEL de geluidsoverlast te beperken. Zo worden de boorwerkzaamheden om belangrijke activiteiten van met name het congrescentrum heen gepland.

De volgende stap

De volgende stap in de verbouwing is de afwerking. De stukadoor is inmiddels gestart.  De komende periode wordt er toegewerkt naar het aanbrengen van schilderwerk. Ook staat het plaatsen van de akoestische beplating op de agenda. Kortom: de verbouwing is in volle gang.