Naar een nieuw Stadskantoor

Vanaf 6 januari 2020 komen alle publieke diensten van de gemeente Leiden op één adres: het Stadskantoor. Inwoners en ondernemers kunnen daar straks terecht voor onder andere paspoorten, rijbewijzen en vergunningen. Het Stadskantoor komt in het moderne LEVEL-gebouw, vlak bij station Leiden Centraal. De verbouwing is in volle gang.

Een foto van de buitenkant van het Stadskantoor met een stuk van de omgeving, onder andere station en driehoekig parkje.
In het LEVEL-gebouw vindt u vanaf 6 januari 2020 het Stadskantoor.

Wat betekent het voor u?

Tot het eind van het jaar merkt u nog niets van de verhuizing. Inwoners en ondernemers kunnen tot en met vrijdag 3 januari 2020 terecht in het stadhuis en Stadsbouwhuis.
Op zaterdag 4 januari 2020 is het stadhuis gesloten in verband met de verhuizing.
Vanaf maandag 6 januari bent u van harte welkom in het Stadskantoor (Bargelaan 190).

Alles op één punt

Met de komst van het Stadskantoor zitten straks alle publieke diensten van de gemeente Leiden op één goed bereikbare plek in de stad. Dat is handig en duidelijk.
De huidige balies in het stadhuis en het Stadsbouwhuis ziet u straks terug in het Stadskantoor. Maar wel in een nieuw jasje. Want we gaan bezoekers op een meer persoonlijke manier ontvangen, in een moderne, gastvrije omgeving. Zo zijn er speciale plekken voor adviesgesprekken en komt er een zelfservicegedeelte voor bezoekers.

Duurzaam en modern

De gemeente Leiden kiest bewust voor deze moderne huisvesting. Het huren van een relatief nieuw pand biedt ons de mogelijkheid om flexibeler met huisvesting om te gaan. En we hoeven niet een nieuw pand te bouwen: dat spaart tijd, geld en milieu. We richten het Stadskantoor zo in dat wij beter kunnen samenwerken met en voor de stad. De verbouwing van de begane grond en de vier verdiepingen erboven doen we zoveel mogelijk duurzaam, met verantwoorde en gerecyclede materialen. Du Prie Bouw & Ontwikkeling voert de verbouwing uit.

Stadhuis dicht voor verbouwing

Het stadhuis gaat vanaf 4 januari 2020 dicht voor een verbouwing en renovatie. Daarna gaat het weer open, naar verwachting na de zomer van 2021. Vanaf dat moment is het stadhuis de plek voor onder andere trouwen en raadsvergaderingen, en een werkplek voor het college van burgemeester en wethouders en onze medewerkers. Meer nog dan nu wordt het stadhuis straks een ontmoetingsplek voor inwoners, ondernemers en bestuur

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

  • Aannemer werkt door tijdens de bouwvak

    Om het Stadskantoor op tijd te kunnen opleveren, werkt de aannemer tijdens de bouwvak door. In deze fase van de verbouwing wordt hard gewerkt aan datgene wat straks niet meer zichtbaar is.

    Lees meer