Nieuwe tentoonstellingsvleugel krijgt vorm

In november 2017 zijn zeven schaaldaken op de nieuwe tentoonstellingsvleugel van Museum De Lakenhal geplaatst. Met een grote kraan werden de 30 ton wegende betonelementen voorzichtig op de zalen gelegd: een spectaculair gezicht.

In de nieuw gebouwde tentoonstellingszalen wordt vanaf de heropening (voorjaar 2019) een speciale presentatie ingericht rond de restauratie en uitbreiding, met fotowerken van Karin Borghouts en Marjan Teeuwen. Vanaf november 2019 presenteert Museum De Lakenhal in deze gloednieuwe zalen de tentoonstelling Jonge Rembrandt, met vroege werken van de beroemde Leidenaar, waaronder vele bruiklenen uit internationale musea. 
 
Museum De Lakenhal is tot voorjaar 2019 gesloten in verband met restauratie en uitbreiding. Bouwcombinatie Nieuw Laecken, bestaande uit IBB Kondor en Koninklijke Woudenberg, voert de bouwwerkzaamheden uit in samenwerking met Homij Installatietechniek. Architectenbureau Happel Cornelisse Verhoeven uit Rotterdam tekent voor de nieuwbouw en Julian Harrap Architecten uit Londen is verantwoordelijk voor de restauratie van het monumentale museumgebouw.