Maresingel en Rijnsburgersingel

De Maresingel en een deel van de Rijnsburgersingel (tussen Valkbrug en de Oude Herengracht) krijgen een nieuwe inrichting. De weg wordt smaller en de maximumsnelheid gaat omlaag naar 30 kilometer per uur.

Singelpromenade

Doorgaand verkeer wordt tegengegaan door de singels als verblijfgebied in te richten. Er worden andere materialen gebruikt. Er komt een wandelpad met bankjes langs het water en aan beide kanten van de weg komen bomen.

Planning

Hieronder ziet u de zes fasen waarin de werkzaamheden worden uitgevoerd. De aannemer houdt bewoners op de hoogte van het werk.

Kaartje van Maresingel en Rijnsburgersingel met daarin aangegeven de 6 fasen waarin de werkzaamheden worden uitgevoerd.
Fase 1 t/m 6 van de werkzaamheden aan Maresingel en Rijnsburgersingel

Afvoer regenwater

Buurtbewoners maken zich zorgen over het water op de weg na een flinke regenbui. Daarom is er extra aandacht voor de afvoer van regenwater. Speciale spuwers voeren het water onder het wandelpad af naar de singel.

Een indruk van hoe het gaat worden

Met een stoep langs het water krijgt de singel een heel andere uitstraling. De afbeelding hieronder laat dat zien.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel 14 071.

 • Inloopspreekuur gestopt

  Vanwege gebrek aan belangstelling is het inloopspreekuur komen te vervallen. Aannemer Van Gelder blijft uiteraard bereikbaar voor vragen via omgevingsmanager William Verbij, telefoonnummer 06 - 53 16 03 84 of e-mailadres wverbij@vangelder.com.

  Lees meer
 • Unieke spuwers voor herinrichting Rijnsburgersingel/ Maresingel

  Op donderdag 13 september 2018 heeft wethouder Martine Leewis (Duurzaamheid, Mobiliteit en Beheer Openbare Ruimte) de eerste van in totaal 23 spuwers in werking gesteld bij de herinrichting van de Rijnsburgersingel en Maresingel. Deze spuwers zorgen ervoor dat...

  Lees meer
 • Vervolgfase werkzaamheden herinrichting Maresingel-Rijnsburgersingel

  Op maandag 13 augustus start Van Gelder met de volgende fases van de herinrichting Maresingel-Rijnsburgersingel. Fase 2, 3 en 4 gaan in uitvoering.

  Lees meer
 • Start werkzaamheden fase 1

  Op maandag 28 mei 2018 starten de werkzaamheden voor fase 1 van de herinrichting Maresingel-Rijnsburgersingel. Dit gaat om het deel van de Rijnsburgersingel vanaf huisnummer 62 tot de kruising van de Maresingel en de Haarlemmerweg.

  Lees meer