Ideeënwedstrijd Hartlijn Leiden Bio Science Park

De gemeente en Universiteit Leiden zijn op zoek naar een idee voor de openbare ruimte van het Leiden Bio Science Park (LBSP). We willen hiermee het gebied nog aantrekkelijker maken.

De gemeente Leiden en de Universiteit Leiden werken aan een plan voor de herinrichting van de openbare ruimte van het LBSP. De ontwikkeling van ‘de Hollandse Campus’ staat hierin centraal. Een belangrijk onderdeel van de campusontwikkeling is de ‘Hartlijn’, een brede groene route door het LBSP met ruim baan voor voetgangers en fietsers. Er is gekozen voor de ontwikkeling van meerdere centrale plekken binnen het gebied, met elk een eigen profiel en gebruik. Deze plekken worden aan elkaar geregen door de Hartlijn. Voor de Hartlijn zijn wij op zoek naar een idee, dat de functie van de Hartlijn en het plan voor de openbare ruimte, de Hollandse Campus, versterkt.

Zie ook dit filmpje.

Kenniscluster

Het LBSP is het grootste kenniscluster op het gebied van Life Sciences & Health in Nederland. Op dit moment past de openbare ruimte hier niet  bij. Doel is te komen tot een groene openbare ruimte met een hoge biodiversiteit, waar mensen ook buiten kantoortijd elkaar ontmoeten, waar mensen kennis uitwisselen en waar het prettig is om te verblijven, te wandelen en te ontspannen. De ontwikkeling van ‘de Hollandse Campus’ staat hierin centraal. Een krachtig groen ontwerp in combinatie met heldere gebouwvormen. De gebouwen staan zij aan zij in het groen. Als in een Hollandse stad wordt zo de openbare ruimte door gebouwen begrensd.

De wedstrijd

Deelnemen kan tot donderdag 17 januari 2019 13.00 uur.

Uw idee kunt u zo indienen:

• Vul het formulier op deze pagina in;
  • Omschrijf uw idee in maximaal 200 woorden, exclusief contactgegevens;
  • Contactgegevens worden apart gevraagd, omdat de ideeën anoniem worden beoordeeld;
  • Een afbeelding of foto kunt u als bijlage toevoegen ter illustratie van uw idee;
  • Een (YouTube) filmpje kunt u ter illustratie van uw idee toevoegen door de link naar het filmpje in de omschrijving van uw idee te vermelden.
  • De ideeën worden anoniem beoordeeld. Foto’s en filmpjes mogen dan ook niet naar iemand te herleiden zijn.
  • Zie verder de spelregels, in het document Inhoud van de opdracht (pdf, 514 kb), met o.a. het beschikbare budget voor uitvoering van het idee.

De prijzen

Uit de inzendingen worden door een beoordelingscommissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van de Universiteit Leiden, het LUMC, de ondernemersvereniging Leiden Bio Science Park en de gemeente Leiden drie prijswinnaars gekozen. Deze worden beloond met een geldprijs:

• Eerste prijs:      € 5.000,-*
  • Tweede prijs:    € 3.000,-*
  • Derde prijs:       € 2.000,-*

*Brutobedragen

Alle drie de ideeën worden gepubliceerd op: www.leiden.nl/biosciencepark. Doel is om het beste idee verder uit te werken en als het haalbaar is ook te realiseren.

Meer informatie

Lees meer over de inhoud van de opdracht (pdf, 514 kb) en de procedure (pdf, 271 kb).

Vragen?

Neem contact op via www.leiden.nl/contact.