Lammenschans­driehoek

De Lammenschansdriehoek is volop in ontwikkeling en verandert van een kantorengebied langzaam in een nieuwe stadswijk waar wonen, werken, studeren en recreëren samen komen.

(Y)ours Leiden

(Y)ours Leiden: In fase 1 van (Y)ours zijn al 583 studenten en 117 starterswoningen gerealiseerd. De bouw van fase 2 is eind 2017 gestart. Er komen nog eens 465 woningen voor studenten en starters bij.

(Y)ours ligt aan het nieuwe Omegaplein. Een bijzondere plek: het ligt op 2 minuten fietsen van de binnenstad, dichtbij NS station Leiden Lammenschans en náást Cronesteyn, een top park om even te barbecueën of lekker te joggen.

De eerste delen van het project worden midden 2019 opgeleverd.

Alphatoren

De Alphatoren aan het Bètaplein is de nieuwste aanwinst in de Lammenschansdriehoek. Het is een woontoren van 17 verdiepingen met 134 appartementen en commerciële voorzieningen op de begane grond. De bouw is begin 2017 gestart. Eind 2018 kunnen de eerste bewoners verhuizen naar hun nieuwe woning.

Kanaalpark

In het gedeelte Kanaalpark komen nieuwe appartementencomplexen. Hiervoor worden al de nodige voorbereidingen getroffen. De planning is dat eind 2018, begin 2019 de oude gebouwen van kanaalpark 141 en 147 gesloopt worden. Zodra de bouwvergunningen voor de projecten helemaal rond zijn, start de bouw van een woonzorgcomplex voor de Gemiva-SVG Groep op de locatie Kanaalpark 141 en een appartementencomplex op de locatie van Kanaalpark 147.

Ananasweg

Het bedrijvencomplex tussen de Lammenschansweg en Ananasweg wordt gesloopt en daar komt een nieuw woonblok met 370 appartementen, een inpandige parkeergarage en commerciële ruimtes op de begane grond. Ook wordt het openbaar gebied rondom het nieuwe woonblok heringericht, waarbij een aantal parkeerplaatsen aan de Ananasweg plaats maken voor een parkje.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

 

 • Nieuwjaarsinformatiemarkt, een geslaagde avond!

  Tijdens de Nieuwjaarsinformatiemarkt Lammenschansdriehoek presenteerde de Gemeente samen met de projectontwikkelaars de nieuwe bouwplannen voor de Lammenschansdriehoek. Ook konden omwonenden al een inkijk krijgen in de aanstaande updates van de...

  Lees meer
 • Start bouw tweede fase (Y)ours campus blok F, E en A

  Binnenkort start de tweede fase van de (Y)ours campus. De afgelopen tijd zijn materialen naar de bouwplaats getransporteerd. Op vrijdag 27 oktober is er gestart met het bouwrijp maken van de grond. Naar verwachting begint de bouw van blok F begin december....

  Lees meer
 • Fietsenstalling mbo Rijnland en Da Vinci College

  In de straat achter het mboRijnland en het Da Vinci College komt een nieuwe fietsenstallng die in directe verbinding staat met het schoolgebouw. Op dit moment gebruiken de leerlingen van de twee scholen tijdelijk een deel van de parkeergarage onder het...

  Lees meer
 • Bouwplannen Kanaalpark

  Naar verwachting kan er in de tweede helft van 2018 ook in het Kanaalpark worden gestart met verschillende bouwwerkzaamheden. Dit betreft Kanaalpark 141, 147 en 159 met verschillende woningtypes. Hiervoor heeft het ontwerp bestemmingsplan al ter visie gelegen....

  Lees meer