Lammenschans­driehoek

De Lammenschansdriehoek is volop in ontwikkeling en verandert van een kantorengebied langzaam in een nieuwe stadswijk waar wonen, werken, studeren en recreëren samenkomen.

Luchtfoto van de Lammenschansdriehoek
Luchtfoto van de Lammenschansdriehoek

(Y)ours Leiden

(Y)ours Leiden: In fase 1 van (Y)ours zijn al 583 studenten- en 117 starterswoningen gerealiseerd. De bouw van fase 2 is eind 2017 gestart. Er komen nog eens 465 woningen voor studenten en starters bij. De eerste delen van het project worden midden 2019 opgeleverd.

(Y)ours ligt aan het nieuwe Omegaplein. Een bijzondere plek: het ligt op 2 minuten fietsen van de binnenstad, dichtbij NS station Leiden Lammenschans en náást Cronesteyn, een toppark om even te barbecueën of lekker te joggen.

Interesse?

Kijk voor de studentenwoningen op de website van DUWO. DUWO start 3 maanden voor oplevering met de communicatie over de nieuwe woningen.
De verwachting is dat halverwege dit jaar de startersappartementen in de verhuur komen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de projectwebsite: https://leidenisyours.nl/.

Alphatoren

De Alphatoren aan het Bètaplein is de nieuwste aanwinst in de Lammenschansdriehoek. Het is een woontoren van 17 verdiepingen met 134 appartementen en commerciële voorzieningen op de begane grond. De bouw is begin 2017 gestart. Eind 2018 is de toren opgeleverd.

Aanleg uitbreiding Bètaplein

Het Bètaplein, het plein voor mboRijnland, wordt uitgebreid en groener. Het ontwerp van dit plein is van architectenbureau Mecanoo. Een architectenbureau dat de afgelopen jaren wereldwijd steeds bekender is geworden en vele internationale prijzen op haar naam heeft staan.

Kanaalpark

In het gedeelte Kanaalpark komen nieuwe appartementencomplexen.

Kanaalpark 141

In september 2019 start het slopen, naar verwachting kan daarna gestart worden met bouwen. Het streven is om dit deel van het project eind 2020 op te leveren.

Kanaalpark 147

In mei 2019 start het slopen. Verwacht wordt dat er vervolgens na de bouwvakvakantie 2019 gestart kan worden met bouwen. De verwachting is dat dit deel van het project medio 2021 opgeleverd wordt.

Kanaalpark 159

Na het heien van Kanaalpark 147 gaan ook de heipalen voor Kanaalpark 159 de grond in. Daarna zal de bouw een tijdje stilliggen, omdat de aannemer eerst de ruwbouw van Kanaalpark 147 wil bouwen. Naar verwachting kan vanaf eind 2020 verder gebouwd worden aan dit deel van het project. Het doel is om eind 2021 ook Kanaalpark 159 op te leveren.

De Ananas

Het bedrijvencomplex tussen de Lammenschansweg en Ananasweg wordt gesloopt en daar komt een nieuw woonblok met 370 appartementen, een inpandige parkeergarage en commerciële ruimtes op de begane grond. Ook wordt het openbaar gebied rondom het nieuwe woonblok heringericht, waarbij een aantal parkeerplaatsen aan de Ananasweg plaatsmaken voor een parkje. Meer informatie over het project kunt u vinden op de website van De Raad Bouw B.V.

Meer informatie/contact

Meer weten over het project? Meld u aan voor het Stadsnieuws Leiden. In deze nieuwsbrief houden wij u wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws.

Of neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.