Lakenpark

Aannemer Jos Scholman Infra bv geeft het Lakenpark een nieuwe, groene inrichting zodat wandelaars hun route door het Singelpark op een prettige manier kunnen vervolgen. Het ontwerp voor het park is in samenwerking met bewoners, de wijkvereniging en stadspartners gemaakt. Na de herinrichting past het Lakenpark naadloos in het Singelpark. Om het nieuwe Lakenpark te realiseren, verdwijnen parkeerplaatsen op het Lakenplein en Kaarsenmakersplein. Hiervoor in de plaats komen veel nieuwe bomen en planten. Dwars door het nieuwe Lakenpark loopt een kronkelend speel- en wandelpad voor wandelaars en fietsers.

 

Getekend bovenaanzicht van het toekomstige Lakenpark.
Impressie van het toekomstige Lakenpark

Natuurspeeltuin

Op de plek van de huidige speeltuin legt aannemer en producent van speeltuintoestellen Boerplay een nieuwe, natuurlijke speeltuin aan met veel duurzame inheemse planten, een speelvijver en spannende natuurlijk speelelementen. De speeltuinvereniging De Doorbraak heeft zich ingespannen voor de financiering voor de speeltuin. De vrijwilligers van de speeltuinvereniging hebben subsidies aangevraagd en door middel van crowdfunding geld ingezameld om bijzondere speelelementen toe te voegen aan de toekomstige natuurspeeltuin. En met succes. Op dit moment loopt de crowdfundingsactie nog door. De wens is om ook nog een boomhut en een toegankelijke modderkeuken te maken. De speeltuin is in april klaar en wordt, afhankelijk van de dan geldende maatregelen rond het coronavirus, in juni geopend.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de speeltuin? Download dan de omgevingsapp ‘Lakenpark’, gratis te downloaden via de app- of playstore.