Update werkzaamheden

De werkzaamheden in het Korte Vlietpark zijn bijna afgerond. Aannemer Krinkels is de afgelopen maanden onder andere bezig geweest met de aanleg van het 3 meter brede asfaltpad voor fietsers, skaters en voetgangers aan het Korte Vlietkanaal.

Ook is de zogenaamde half-verharding voor voetgangers en fietsers aangelegd. Er is gras gezaaid en een mengsel voor het bijenlint en er zijn bloembollen geplant. Ook zijn de speeltoestellen en bankjes geplaatst.

Resterende werkzaamheden

De komende 2 maanden zal de aannemer overeenkomstig het ontwerp nog 30 bomen plaatsen in het park. Ook worden op verschillende plekken heesters en vaste planten aangeplant.
Doordat het Korte Vlietpark nog in aanleg is en er veel regen valt, zijn er nu natte plekken in het park. De verwachting is dat dat minder zal worden door de aanplant van bomen en heesters, en het op gang komen van het bodemleven. Het kan wel een jaar duren voor het zover is. De situatie blijft onder de aandacht van de gemeente.

Ten zuiden van de speeltuin wordt een asfaltpad naar het park aangelegd. Als laatste wordt nog een hondenuitstapplaats aangelegd  bij de sloot naast de tennisvereniging en worden afvalbakken en fietsborden geplaatst.

Half-verharding bij Strawinskypad

De ervaringen met de half-verharding bij het Strawinskypad waren niet goed vanwege losse steentjes en water. Daarom is besloten om de half-verharding bij alle voordeuren te verwijderen en tegels terug te brengen.

Opening van het park

De gemeente wil het park met alle omwonenden en gebruikers officieel openen, nadere informatie hierover volgt nog.