Uitstel werkzaamheden

De paden in het Korte Vlietpark zijn aangelegd en worden al druk gebruikt door fietsers en wandelaars. Een aantal heesters en bloembollen is inmiddels geplant, maar de groene inrichting van het park is nog niet klaar. Dat de werkzaamheden nog niet klaar zijn komt vooral door het natte weer van de afgelopen periode. De grond van het park is nogal ‘kleiig’. Als deze grond nat wordt is deze moeilijk te bewerken. De aannemer wacht tot de grond wat droger is en kan dan aan de slag met het o.a. het bijenlint en het inzaaien van de kruidenmengels. Ook kunnen dan de groeiplekken voor de bomen worden omgespit. Dit betekent dat er per boom zo’n 40 m² grond wordt omgespit, zodat de bomen straks makkelijk hun wortels kunnen uitslaan.

Puin

Tijdens het werken in de grond is er veel puin naar boven gekomen (met name glas en steen). Dit komt omdat vroeger op deze plek glastuinbouw stond. De aannemer heeft al veel puin verwijderd. Ook buurtbewoners hebben geholpen. Nog niet al het puin is weg. De aannemer gaat de komende periode nog een paar keer door het park om echt alles op te ruimen.

Grond verzamelen

Bij de werkzaamheden aan de vaste plantenvakken, het bijenlint en de grasvelden blijft grond over. Deze grond wordt verzameld in een depot ter hoogte van de Schubertflat 2. Als alle grond verzameld is, wordt de kwaliteit onderzocht. Dit is een vaste regel, voordat grond afgevoerd mag worden. Vandaar dat alle grond eerst wordt verzameld, en niet tussendoor wordt afgevoerd.