Jan van Houtkade

De gemeente en de werkgroep Jan van Houtkade (bewoners) willen de Jan van Houtkade opnieuw inrichten. De Jan van Houtkade, onderdeel van het Singelpark, is een stukje Leiden dat veel potentie heeft om de binnenstad groener, gezonder en aantrekkelijker te maken.

Singelpark

De Jan van Houtkade is een straat met veel steen, verkeer en geparkeerde auto’s. Hierdoor is het nog geen volwaardig onderdeel van het Singelpark. De gemeente en de bewoners willen dit stuk Singelpark graag versterken met meer groen, nieuwe bestrating en verblijfsplekken. Daarnaast wil de gemeente minder parkeerplekken in de straat en de maximumsnelheid verlagen van 50 naar 30 kilometer per uur. Onderaan deze pagina bij ‘Vraag en antwoord’ leest u meer over de plannen.

 

 

Participatie

In september 2020 organiseerde de gemeente een informatiebijeenkomst in het gebied. Hier lieten de ontwerpers van de gemeente diverse scenario’s voor het gebied zien. Vervolgens is er een zogenaamde meedenkgroep opgericht van omwonenden, ondernemers in het gebied en vertegenwoordigers van de Vrienden van het Singelpark en Centrummanagement Leiden. Het aantal scenario’s is samen met deze groep teruggebracht tot één. De ontwerpers werken momenteel samen met deze groep verder aan het ontwerp voor de Jan van Houtkade. Gezamenlijk werd gekozen voor één scenario dat inmiddels is uitgewerkt tot het schetsontwerp voor de Jan van Houtkade. U leest meer over dit schetsontwerp door onder ‘Nieuws’ op het bericht ‘Oudste stukje Singelpark krijgt nieuwe inrichting’ te klikken.

Veel gestelde vragen

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.