Jan van Houtkade

De gemeente en de werkgroep Jan van Houtkade (bewoners) willen de Jan van Houtkade opnieuw inrichten. De Jan van Houtkade, onderdeel van het Singelpark, is een stukje Leiden dat veel potentie heeft om de binnenstad groener, gezonder en aantrekkelijker te maken.

Singelpark

De Jan van Houtkade is een straat met veel steen, verkeer en geparkeerde auto’s. Hierdoor is het nog geen volwaardig onderdeel van het Singelpark. De gemeente en de bewoners willen dit stuk Singelpark graag versterken met meer groen, nieuwe bestrating en verblijfsplekken. Daarnaast wil de gemeente minder parkeerplekken in de straat en de maximumsnelheid verlagen van 50 naar 30 kilometer per uur. Onderaan deze pagina bij ‘Vraag en antwoord’ leest u meer over de plannen.

 

 

Participatie

Samen met de zogeheten Werkgroep Jan van Houtkade (bewoners, ondernemers en vertegenwoordigers van de Vrienden van het Singelpark en Centrummanagement Leiden) heeft de gemeente het schetsontwerp voor de vernieuwde Jan van Houtkade opgesteld. De gemeenteraad heeft het schetsontwerp in 2021 in een kaderbesluit vastgesteld. De ontwerpers werken het schetsontwerp nu in verschillende fases uit tot een definitief ontwerp. De werkgroep, bewoners en andere belanghebbenden denken tijdens dit proces op verschillende momenten mee met de plannen.

Veel gestelde vragen

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.