Indoorsportcentrum

Aan de Telderskade komt het Indoorsportcentrum. Dit nieuwe sportcomplex dient als vervanging van de Vijf Meihal en de 3 Octoberhal. Ook wordt het de gymnastiekzaal voor het nieuwe Leonardo College (voortgezet onderwijs).  Het Indoorsportcentrum is bovendien een topsportaccommodatie en dus geschikt voor gebruik door, onder andere, ZZ Basketball Leiden.

Een visual van hoe het Indoorsportcentrum eruit zal zien
Afbeelding van het toekomstige Indoorsportcentrum

Het nieuwe Indoorsportcentrum bestaat uit twee hallen:

 • Een grote topsporthal met een tribune voor 2.000 toeschouwers.
  De topsporthal wordt gebruikt door de Leidse sportverenigingen, het Leonardo College en MBO Rijnland. Daarnaast maakt ZZ Leiden voor haar top-basketbal teams gebruik van deze hal.
  De topsporthal heeft dezelfde toeschouwerscapaciteit als de Vijf Meihal en is deelbaar in drie zaaldelen die afzonderlijk of gecombineerd kunnen worden gebruikt.
 • Een kleinere breedtesporthal met een tribune voor 200 toeschouwers. De breedtesporthal wordt op doordeweekse dagen overdag vrijwel volledig gebruikt door het Leonardo College voor lichamelijke opvoeding (gymnastiekonderwijs) en sport. Op doordeweekse avonden en in de weekenden maken de Leidse sportverenigingen gebruik van deze hal (trainingen en wedstrijden). Ook de breedtesporthal is op te delen in drie kleinere zalen.
 • Concept beeldkwaliteitsplan Indoor Sportcentrum

  Op 12 februari 2019 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden besloten om het concept beeldkwaliteitsplan Indoor Sportcentrum voor inspraak vrij te geven.

  Lees meer