Indoor Sportcentrum

Aan de Telderskade komt het Indoor Sportcentrum. Dit nieuwe sportcomplex vervangt de Vijf Meihal en de 3 Octoberhal. Ook wordt het de gymnastiekzaal voor de nieuwe locatie van het Leonardo College aan de Telderskade. Het Indoor Sportcentrum is bovendien een topsportaccommodatie en dus kan, onder andere, ZZ Basketball Leiden er ook gebruik van maken.

Een visual van hoe het Indoorsportcentrum eruit zal zien

Het nieuwe Indoor Sportcentrum bestaat uit twee hallen:

  • Een grote topsporthal met een tribune voor 2.000 toeschouwers.
    De topsporthal wordt gebruikt door de Leidse sportverenigingen, het Leonardo College en MBO Rijnland. Daarnaast maakt ZZ Leiden voor haar top-basketbal teams gebruik van deze hal.
    De topsporthal heeft dezelfde toeschouwerscapaciteit als de Vijf Meihal en is deelbaar in drie zaaldelen die afzonderlijk of gecombineerd kunnen worden gebruikt.
  • Een kleinere breedtesporthal met een tribune voor 200 toeschouwers. De breedtesporthal wordt op doordeweekse dagen overdag vrijwel volledig gebruikt door het Leonardo College voor lichamelijke opvoeding (gymnastiekonderwijs) en sport. Op doordeweekse avonden en in de weekenden maken de Leidse sportverenigingen gebruik van deze hal (trainingen en wedstrijden). Ook de breedtesporthal is op te delen in drie kleinere zalen.