Sportcomplex 1574

Aan de Telderskade komt het Indoor Sportcentrum. Dit nieuwe sportcomplex vervangt de Vijf Meihal en de 3 Octoberhal. Ook wordt het de gymnastiekzaal voor de nieuwe locatie van het Leonardo College aan de Telderskade. Het Indoor Sportcentrum is bovendien een topsportaccommodatie en dus kan, onder andere, ZZ Basketball Leiden er ook gebruik van maken.

Een visual van hoe het Indoorsportcentrum eruit zal zien. Op de afbeelding is een rechthoekig gebouw te zien met in de schemering. Begane grond is verlicht.
Afbeelding van het toekomstige Indoorsportcentrum

Het nieuwe Indoor Sportcentrum bestaat uit twee hallen:

  • In de grote topsporthal is plaats voor een publiek van maximaal 2.435 mensen. De toekomstige gebruikers zijn de Leidse sportverenigingen, het Leonardo College (voortgezet onderwijs), mbo Rijnland en top-basketbalclub ZZ Leiden. Ook wordt er een sportmedisch centrum gevestigd.
  • In de kleinere breedtesporthal is plaats voor een publiek van maximaal 200 mensen. De breedtesporthal wordt op doordeweekse dagen overdag bijna helemaal gebruikt door het Leonardo College voor lichamelijke opvoeding (gymnastiekonderwijs) en sport. Op doordeweekse avonden en in de weekenden maken de Leidse sportverenigingen gebruik van deze hal (trainingen en wedstrijden). De breedtesporthal is op te delen in drie kleinere zalen.

Het Indoor Sportcentrum wordt voor het grootste gedeelte gebouwd met kruislings gelamineerd hout. Houtbouw is beter voor het milieu dan de gebruikelijke betonblokken. Bijkomend voordeel is dat het er mooi uit ziet. De sporthallen krijgen hierdoor een moderne, natuurlijke uitstraling. Het wordt natuurlijk ook een duurzaam gebouw. De zonnepanelen op het dak gaan meer energie opleveren dan het Indoor Sportcentrum gebruikt.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.