Herinrichting Boshuizerkade - Ter Haarkade

De Boshuizerkade en de Ter Haarkade worden opnieuw ingericht om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het ontwerp voor de nieuwe inrichting is samen met bewoners en belangstellenden tot stand gekomen.

Een computersimulatie van hoe de Boshuizerkade en de Ter Haarkade er na de aanpassingen uitzien.
Zo zal de inrichting van de Boshuizerkade en de Ter Haarkade er na de aanpassingen uitzien.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in vijf fasen.
De eerste fase gaat op maandag 12 oktober van start. In deze fase krijgt het kruispunt Boshuizerkade - Telderskade een snelheidsremmende verkeersheuvel om de fietsverkeersveiligheid te verbeteren. Het werk aan het kruispunt duurt ongeveer 4 weken.

De vijfde en laatste fase zal waarschijnlijk in juli 2021 afgerond worden.

Dit gaat er gebeuren

 • De Boshuizerkade - Ter Haarkade wordt ingericht als 30km-weg, waarbij rechts voorrang heeft. De weg ziet er smaller uit, waardoor het verkeer langzamer rijdt.
 • Er komen duidelijke oversteekplaatsen op logische plekken, zoals bij het Indoorsportcentrum en bij verpleeghuis Topaz Lakenhof.
 • Er komen meer fietsparkeerplekken aan de Boshuizerkade.
 • Er komen maatregelen om rekening te houden met weersextremen (zoals hevige regenval, of juist grotere periodes van droogte) en meer groen. Denk aan groenvakken langs de hele Boshuizerkade, extra bomen en groene middeneilanden.
 • Ter voorbereiding op toekomstige rioolwerkzaamheden van de Gasthuiswijk worden op verschillende locaties riooloversteken naar de watersingel in de Boshuizerkade aangelegd. Hierdoor hoeft de straat Boshuizerkade maar één keer open, wat minder overlast geeft voor omwonenden.

Op de hoogte blijven?

Wilt u goed op de hoogte blijven van de werkzaamheden en de actuele situatie? Meld u dan aan voor de nieuwsmail, die eens in de 2 weken verstuurd wordt. Stuur uw aanmelding naar: boshuizerkade@leiden.nl.

Verder in Zuidwest

We werken aan een wijk waarin mensen graag wonen, werken, winkelen en recreëren. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Meer weten over alle projecten en initiatieven in Leiden Zuidwest? Kijk op: www.leiden.nl/zuidwest.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

 • Update 6

  Over geplande werkzaamheden, verplaatsing ondergrondse afvalcontainer, bereikbaarheid en omleidingen.

  Lees meer
 • Start fase 3, afronding fase 1 en 2

  In de week van 8 februari starten de werkzaamheden voor fase 3. Lees daar meer over in de brief die verspreid is bij omwonenden.

  Lees meer