Extra wandelroute Witte Singel

De berm van de Witte Singel wordt al regelmatig gebruikt als informele wandelroute met prachtig uitzicht op de Hortus Botanicus en de Sterrenwacht. De gemeente wil deze route vanaf de Reuvensbrug bij de Universiteitsbibliotheek tot aan de Vreewijkbrug bij de Kaiserstraat versterken en als alternatieve wandelroute toevoegen aan het Singelpark.  

Afbeelding van de alternatieve Singelparkroute die loopt door de berm van de Witte Singel.
De alternatieve Singelparkroute loopt door de berm van de Witte Singel vanaf de Reuvensbrug tot aan de Kaiserstraat.

Dit project bestaat uit het aanleggen van een informele wandelroute (zonder verharding) door de berm. Er komt een verstevigd graspad te liggen, dat wandelaars langs de mooie biodiverse beplanting langs de Witte Singel leidt. Ook plant de gemeente bollen in de grasberm en past het beheer van de berm aan. De toekomstige kruidenrijke berm wordt bijvoorbeeld veel minder vaak gemaaid.

Singelpark

Ondanks dat een groot deel van het Singelpark inmiddels af is, blijft de gemeente investeren in de verbetering van de kwaliteit van het park. De route van het Singelpark loopt op deze plek over de Vijfde Binnenvestgracht of tegen betaling door de Hortus Botanicus. De populariteit van het rondje Singelpark zorgt ervoor dat het op deze plekken druk kan worden. Versterking van de wandelroute door de berm van de Witte Singel biedt wandelaars een alternatieve route om het rondje Singelpark te lopen. 

Participatie

Participatie door bewoners en andere belanghebbenden is van groot belang voor het Singelpark. Het Singelpark is immers met, voor en door de stad. In het voorjaar worden bewoners uitgenodigd om mee te denken over de wandelroute.  

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.