Duurzame panden

De gemeente Leiden wil haar gebouwen duurzamer en energiezuiniger maken. De gemeente was hier al mee bezig en met de Routekaart Verduurzaming Gemeentelijk Vastgoed. En de komende 3 jaar worden nog eens 25 gemeentelijke panden duurzamer gemaakt. In de routekaart wordt het ‘Paris Proof’ maken van de gemeentelijke gebouwen als einddoel in 2050 geformuleerd.

Foto van het dak van de Stadsgehoorzaal met een zonnepaneel.

Dit betekent dat gebouwen dan zo zijn aangepakt dat de duurzaamheidsdoelstellingen uit het VN-klimaatakkoord van Parijs gehaald zijn. De routekaart (zie 'meer informatie') geeft aan hoe de gemeente dit aanpakt. Het doel is om de CO2 uitstoot te verminderen en te zorgen dat alle panden minimaal energielabel C krijgen. Zo levert de gemeente een bijdrage aan een groener, gezonder en duurzamer Leiden.

Wat gaan we doen?

De verduurzaming richt zich op het isoleren van de gebouwen en het aanpassen van de installaties, zoals de ventilatie en verwarming van de gebouwen. Op 14 gebouwen plaatst de gemeente ook zonnepanelen.

Zelf thuis verduurzamen?

Wilt u zelf uw huis duurzamer en energiezuinger maken? Kijkt u dan op de GaGoed website. Daar vindt u tips om zelf aan de slag te gaan in en om uw woning.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

  • Slachthuislaan 25 verduurzaamd

    Op het pand waar BSO Pollewop en SPL zitten, zijn 61 zonnepanelen geplaatst en is alle verlichting vervangen door LED lampen.

    Lees meer