Buitenruimte Alrijne ziekenhuis

De buitenruimte van het Alrijne ziekenhuis wordt heringericht tot een aantrekkelijke parkachtige groene zone. De nieuwe buitenruimte wordt vooral ingezet voor poliklinische functies, dagbehandelingen en revalidatie. Hier wordt bij de inrichting nadrukkelijk rekening mee gehouden.

Het ziekenhuisterrein wordt na de herinrichting opengesteld voor bewoners van de omliggende buurten. Zo hebben zij een nieuwe plek om te wandelen in het groen. Het groenontwerp zorgt voor een verbinding met het omliggende groen van de Leidse Hout en het Agnesplantsoen. Het ziekenhuisterrein langs de Dieperpoellaan is de laatste schakel in de groene route door het Houtkwartier. Het is ook het laatste project voor de verbetering van de woonomgeving die samenhangen met de bouwlocaties ROC en Agnes. Momenteel wordt het groenproject aanbesteed. Waarschijnlijk is de nieuwe buitenruimte in maart 2020 klaar.