Dieperhout

Op de plek  van het  voormalige ROC in de wijk Houtkwartier, wordt het nieuwbouwproject Dieperhout gerealiseerd.

Het project omvat 48 woningen, 12 appartementen en een gezondheidscentrum. In het gezondheidscentrum komen onder andere een huisartsenpraktijk, een apotheek en een praktijk voor fysiotherapie. 

Buitenruimte Alrijne ziekenhuis

Het gebied rond Alrijne Ziekenhuis is ingericht als een park. De gemeente Leiden en Alrijne Ziekenhuis hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om een aantrekkelijke parkachtige groene zone mogelijk te maken. Het is een park met veel groen en wandelmogelijkheden. Ook de hellingbaan (de oude opgang naar het parkeerdek) krijgt een groene facelift: hier kan straks ook op gewandeld worden. Zowel voor patiënten van Alrijne als voor buurtbewoners is het vanaf het voorjaar van 2021 mogelijk om hier gebruik van te maken. De hellingbaan en het park worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Wijnaendts Francken/Boekee Steunfonds. Het groenontwerp voor het terrein rondom het ziekenhuis zorgt ook voor een verbinding met het omliggende groen van de Leidse Hout naar het Agnesplantsoen. Het ziekenhuisterrein langs de Dieperpoellaan vormt de laatste schakel in de groene route door het Houtkwartier.

Opgeleverd

De woningen, appartementen en het gezondheidscentrum zijn inmiddels opgeleverd. In het openbaar gebied zijn nog wat kleine restpunten die op dit moment worden aangepakt.

Impressie Dieperhout

Geschiedenis

In het Houtkwartier zijn de afgelopen jaren verschillende projecten gerealiseerd. Ze hadden een grote onderlinge samenhang om alles mogelijk te maken. Op de locatie van het voormalige Agnes College kwamen woningen. Het Driestar College vertrok uit het ROC-gebouw en kreeg een nieuw onderkomen met aangrenzend een (semi-openbare) sportaccommodatie. En het Alrijne ziekenhuis realiseerde een parkeergarage op eigen terrein, om Dieperhout mogelijk te maken. In de Kikkerpolder werd bovendien nog een sportzaal gebouwd om in de behoefte van de scholen in de wijk te voorzien.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.