De Oude Kooi - Centrale Blokken

Centrale Blokken is de projectnaam voor de renovatie van 139 woningen van woningcorporatie de Sleutels in de Oude Kooi. De Centrale Blokken, ontworpen door de architecten Jesse en Splinter, zijn gemeentelijk monument. Tijdens de renovatie worden de woningen op stadsverwarming aangesloten.

De woningen die gerenoveerd gaan worden

Planning oplevering

De woningen worden in fases opgeleverd. In juli 2021 is fase 1 opgeleverd. Fase 1 betreft de blokken tussen de Lombokstraat en de Parkstraat vanaf de Javastraat tot en met nummer 39 Parkstraat en nummer 62 Lombokstraat. het volledige blok tussen de Javastraat, Driftstraat, Lombokstraat en Ambonstraat hoort ook bij fase 1. In totaal 92 woningen.

De oplevering van fase 2, in totaal 47 woningen begint op 7 november 2022. Het laatste gedeelte hiervan wordt opgeleverd op 23 januari 2023. De woningen tussen de Ambonstraat, Driftstraat, Lombokstraat en Atjehstraat zullen het eerst opgeleverd worden, met uitzondering van de nummers 2, 4, 6, 8, 10 en de oneven nummers 41 t/m 63. Deze worden opgeleverd tussen 29 november en 23 januari, waarin nummer 8 en 10 als laatst worden opgeleverd.

Stadsverwarming

De stadsverwarming waar de Centrale Blokken op worden aangesloten, komt van de Uniper-energiecentrale aan de Langegracht. Om de verwarming te kunnen aansluiten op de Centrale Blokken, worden er leidingen aangelegd vanaf de hoofdleiding. Deze hoofdleiding ligt langs De Zijl, aan de kant van Sportcomplex De Zijl. Vattenfall voert de werkzaamheden voor de aanleg van de stadsverwarming uit. Met de aanleg van de leiding is rekening gehouden met de toekomst. Op de leiding kunnen eventueel in de toekomst meer woningen aangesloten worden. De huidige centrale kan nu nog geen warmte leveren voor nog meer extra aansluitingen. Maar mochten er in de toekomst andere energiebronnen komen, dan is het leidingnetwerk er in ieder geval al klaar voor.

 

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.