De Oude Kooi - Centrale Blokken

Centrale Blokken is de projectnaam voor de renovatie van 139 woningen van woningcorporatie de Sleutels in de Oude Kooi. De Centrale Blokken, ontworpen door de architecten Jesse en Splinter, zijn gemeentelijk monument. Tijdens de renovatie worden de woningen op stadsverwarming aangesloten.

Stadsverwarming

De stadsverwarming waar de Centrale Blokken op worden aangesloten, komt van de Uniper-energiecentrale aan de Langegracht. Om de verwarming te kunnen aansluiten op de Centrale Blokken, worden er leidingen aangelegd vanaf de hoofdleiding. Deze hoofdleiding ligt langs De Zijl, aan de kant van Sportcomplex De Zijl. Vattenfall voert de werkzaamheden voor de aanleg van de stadsverwarming uit. Met de aanleg van de leiding is rekening gehouden met de toekomst. De leiding heeft namelijk extra capaciteit, zodat er eventueel in de toekomst meer woningen op kunnen worden aangesloten. De huidige centrale kan nu nog geen warmte leveren voor nog meer extra aansluitingen. Maar mochten er in de toekomst andere energiebronnen komen, dan is het leidingnetwerk er in ieder geval al klaar voor.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.