De gemeente Leiden is verhuisd

Vanaf maandag 6 januari 2020 zitten alle publieke diensten van de gemeente Leiden op één adres: in het Stadskantoor. Het Stadskantoor zit in het moderne LEVEL-gebouw, vlak bij station Leiden Centraal.
Adres: Bargelaan 190, 2333 CW Leiden.

Een foto van de buitenkant van het Stadskantoor met een stuk van de omgeving, onder andere station en driehoekig parkje.
In het LEVEL-gebouw vindt u vanaf 6 januari 2020 het Stadskantoor.

Alles op één punt

Met de komst van het Stadskantoor bevinden alle publieke diensten van de gemeente Leiden zich op één goed bereikbare plek in de stad. Dat is handig en duidelijk.
De oude balies van het stadhuis en het Stadsbouwhuis ziet u terug in het Stadskantoor, in een nieuw jasje. We ontvangen bezoekers daar op een meer persoonlijke manier, in een moderne, gastvrije omgeving. Zo zijn er speciale plekken voor adviesgesprekken en is er een zelfservicegedeelte voor bezoekers.

Duurzaam en modern

De gemeente Leiden kiest bewust voor deze moderne huisvesting. Het huren van een relatief nieuw pand biedt ons de mogelijkheid om flexibeler met huisvesting om te gaan. En we hoeven niet een nieuw pand te bouwen: dat spaart tijd, geld en milieu. Het Stadskantoor is ook zo ingericht dat we beter kunnen samenwerken met en voor de stad. De verbouwing is zoveel mogelijk duurzaam uitgevoerd, met verantwoorde en gerecyclede materialen. Du Prie Bouw & Ontwikkeling deed de verbouwing.

Stadhuis dicht voor verbouwing

Het stadhuis is sinds 4 januari 2020 dicht voor een verbouwing en renovatie. Daarna gaat het weer open, naar verwachting na de zomer van 2021. Vanaf dat moment is het stadhuis de plek voor onder andere trouwen en raadsvergaderingen, en een werkplek voor het college van burgemeester en wethouders en onze medewerkers. Meer nog dan nu wordt het stadhuis straks een ontmoetingsplek voor inwoners, ondernemers en bestuur

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.