Blekerspark

Het Blekerspark, onderdeel van het Singelpark, wordt heringericht. Het park ligt tussen het Huigpark en de Zijlpoort, in de noordoost hoek van de singels, verscholen achter de bebouwing van de Oude Herengracht. In de 20e eeuw was hier de stadswerf gevestigd. Het Blekerspark is in de jaren 80 aangelegd en kan een opknapbeurt gebruiken.

Aannemer AW Mense Groen start in december met de herinrichting. Naar verwachting is het park in mei 2020 klaar.
Begin 2020 wordt er ook een voetgangersbrug aangelegd, die het Huigpark en het Blekerspark met elkaar verbindt. Deze brug heet de Wisenniabrug. Bekijk het ontwerp van het park.
 

 

Aantrekkelijk park

De gemeente wil van het Blekerspark een aantrekkelijk park maken, met ruimte om te wandelen en te spelen op houten speeltoestellen en met een hogere biodiversiteit. Ook komt er een uitrenstrook voor honden. Hier kunnen honden vrij rennen en spelen. Het park krijgt een Japans thema. Er wordt onder andere een vredesboom die de atoombom op Hiroshima heeft overleefd geplant.

Participatie

Het ontwerp voor het park is in samenwerking met bewoners, scholieren, ondernemers en belanghebbenden uit de buurt gemaakt. Zij hebben een adviserende rol gehad in het participatieproces.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.