Ankerpark

Het Ankerpark ligt tussen de Zijlpoort en de Meelfabriek. Het park is te herkennen aan een groot scheepsanker. Op de plek waar nu het Ankerpark ligt, was vroeger de Koninklijke Nederlandsche Grofsmederij gevestigd. De ontspannen sfeer van het Ankerpark is van grote waarde. Mensen lopen met hun hond door het park, terwijl andere parkgebruikers aan het spelen zijn of relaxen zijn.

 

Het Ankerpark van bovenaf gezien.
Het Ankerpark van bovenaf gezien.

Buurtbewoners hebben in de afgelopen jaren op verschillende momenten kunnen meedenken over de mogelijkheden voor het Ankerpark. In september 2019 was de presentatie van het definitief ontwerp, midden in het park. Uitgangspunt is om van het Ankerpark een aantrekkelijker park maken, het bestaande groen verbeteren en meer bezoekers trekken, mét behoud van de huidige parkstructuur en de gezonde bomen in het park.

In het Ankerpark krijgt de speeltuin een nieuwe plek, wordt de wal opgehoogd en veel nieuw groen toegevoegd. Ook komt in het park een beeldentuin met beelden van de Leidse kunstenaar Frans de Wit. Het Ankerpark vormt een belangrijke oversteek van de Zijlpoort naar de Meelfabriek. In 2020 komt daarom een beweegbare brug voor voetgangers over de Oude Rijn: de Loviumbrug. Zo wordt het park beter bereikbaar en onderdeel van de Singelparkroute.

De uitvoering van de herinrichting start in mei. Bekijk de plannen voor het nieuwe Ankerpark.

Veelgestelde vragen Ankerpark

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op via het contactformulier of bel 14 071.