Update buiten sporten voor kinderen en jeugd

Vanaf woensdag 29 april gaan de sportparken weer open voor sportactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Verenigingen kunnen hun activiteiten weer opstarten als ze zich aan het protocol van Vereniging Sport en Gemeenten houden. De gemeente Leiden, de Leidse Sportfederatie en Topsport Leiden volgen dit protocol.

Leden of ouders van leden worden door de vereniging zelf op de hoogte gesteld over de sportactiviteit.

De Leidse Sportfederatie, Topsport Leiden en de gemeente Leiden hebben in goed onderling overleg besloten dat zwembad De Vliet en het buitenbad van zwembad De Zijl voorlopig nog gesloten blijven.
De baden hebben een meer regionale functie dan de sportparken. In lijn met het kabinetsbesluit willen we onnodige, regionale vervoersbewegingen tot het minimum beperken.