Protocol verantwoord sporten voor kinderen en jeugd

Eén van de maatregelen die het kabinet in de persconferentie van afgelopen dinsdag 21 april bekend heeft gemaakt, is dat kinderen tot en met 12 jaar en jeugd van 13 tot en met 18 jaar vanaf 29 april onder voorwaarden weer mogen gaan sporten. Vandaag heeft Vereniging Sport en Gemeenten een protocol bekendgemaakt waarin staat hoe gemeenten en sportaanbieders hier in de praktijk invulling aan kunnen geven.

Dit protocol is opgesteld in nauwe samenwerking met het NOC*NSF en afgestemd met het ministerie van VWS én het RIVM.

De gemeente Leiden, de Leidse Sportfederatie en Topsport Leiden volgen dit protocol. De komende tijd worden afspraken gemaakt. Houd www.leiden.nl/sport/corona in de gaten voor de meest actuele informatie.

Mocht u vragen hebben over het protocol, stuur dan een e-mail naar info@sportstadleiden.nl.