Informatie voor Leidse sportclubs in verband met maatregelen coronavirus

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, raken ook de sport. De Leidse sportverenigingen en hun leden ondervinden hier de gevolgen van.

De gemeente Leiden heeft met de Leidse Sportfederatie (LSF) en Stichting Topsport Leiden (STL) afgesproken om zich gezamenlijk in te spannen om de Leidse sportverenigingen zo goed mogelijk door deze moeilijke tijd heen te helpen.

Op deze pagina vindt u links naar landelijke regelingen en veelgestelde vragen waar sportverenigingen gebruik van kunnen maken. Daarnaast vindt u informatie over lokale ondersteuning. Ook initiatieven en ervaringen van sportclubs worden hier gedeeld. Zo kunnen verenigingen elkaar inspireren en helpen.

Kijk voor overige vragen op de algemene pagina met veelgestelde vragen over de maatregelen in verband met het coronavirus.

Sportaccommodaties

Ondersteuningsmaatregelen

De gemeente heeft verschillende maatregelen getroffen om Leidse sportverenigingen te steunen. Ook zijn er landelijke regelingen getroffen. Hieronder vindt u een opsomming van deze maatregelen en hoe u hier gebruik van kunt maken.

Verenigingsondersteuning

Lokale ondersteuning

Landelijke maatregelen

Zó kunnen clubs leren van elkaar

Wij zijn trots op de veerkracht die verenigingen tonen en op de creatieve manieren van verenigen die we in onze stad zien ontstaan. Van challenges tot online trainingen en van bingokaarten met oefeningen tot online trainingsschema’s. Je ziet dat verenigingen andere activiteiten organiseren om ervoor te zorgen dat de leden elkaar in ieder geval online ontmoeten.

Verenigingen kunnen veel van elkaar leren over de aanpak van uitdagingen en elkaar ook inspireren om tot gerichte oplossingen te komen. Heeft uw vereniging ook iets moois te delen? Dat kan hier. Kent u goede voorbeelden die clubs (uit Leiden) organiseren? Laat het dan weten via info@sportstadleiden.nl. Wie weet kunnen clubs hier hun voordeel mee doen.

Voorbeelden om te delen