Subsidie Culturele Projecten en Evenementen

Organiseert u een activiteit die bijdraagt aan het culturele klimaat in Leiden? Dan kunt u een aanvraag doen voor een subsidie Culturele Projecten en Evenementen.

Deze subsidie is bedoeld om het profiel van Leiden als 'stad van kennis & cultuur' te versterken.

• Uw activiteit vindt in Leiden plaats.
  • U maakt geen winst met de activiteit.
  • U heeft of regelt de juiste gemeentelijke vergunningen en ontheffingen voor uw activiteit. Wilt u weten of en welke vergunningen en ontheffingen u nodig heeft? Controleer het met de EvenementAssistent.
  • U maakt een inschatting van de inkomsten en de kosten van de activiteit en het aantal personen dat u ermee bereikt.
  • U kreeg in de 3 jaar voor deze aanvraag voor hetzelfde of een vergelijkbaar soort project geen subsidie van de gemeente.
  • Er is geen zelfde soort activiteit in Leiden die al door een andere Leidse organisatie wordt georganiseerd.
  • U gebruikt de subsidie niet voor de kosten van eten en drinken van bezoekers of voorzieningen die u langer gebruikt dan het project duurt (bijvoorbeeld een computer of meubilair).