(17-03) Noodopvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen

In Leiden worden binnen zes weken twee locaties in gebruik genomen voor de noodopvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Het betreft het kantoorgebouw (D-gebouw) van het Alrijne Ziekenhuis aan de Houtlaan en het pand op Schipholweg 68.

De gemeente gaat ervan uit dat in het D-gebouw ca 200 mensen opgevangen kunnen worden en op de locatie Schipholweg 68 ca 100 mensen. De locatie Schipholweg 68 is in ieder geval beschikbaar voor maximaal één jaar. Het D-gebouw is mogelijk voor een langere periode beschikbaar.  De komende weken wordt druk gewerkt aan het bewoonbaar maken van deze twee opvanglocaties. Daarnaast wordt nog onderzoek gedaan naar opvangmogelijkheden in andere panden.

Sinds 14 maart worden de eerste Oekraïense vluchtelingen opgevangen in de 3 Oktoberhal aan de Smaragdlaan, die is ingericht als crisisnoodopvanglocatie. De crisisnoodopvang is bedoeld voor een korte periode. Daarna worden de vluchtelingen op de locaties ondergebracht waar zij langer kunnen verblijven.

Meer informatie

Hebt u vragen over de opvang en begeleiding van Oekraïense vluchtelingen in Leiden? Stuur dan een email aan: meldpunt.oekraine@leiden.nl.