Subsidie Pilot ondersteuning huurders Leiden 2021-2023

De subsidie Pilot ondersteuning huurders Leiden 2021-2023 is bedoeld voor activiteiten gericht op de ondersteuning van huurders bij problemen met verhuurders of met bemiddelingsbureaus. Het gaat om activiteiten die aanvullend zijn op de advisering door de studenten van de Leidse Rechtswinkel.

De rechtenstudenten van de Leidse Rechtswinkel, afdeling Wonen en Overheid adviseren huurders. Zij beantwoorden onder andere vragen over huur- of bemiddelingscontracten, over de hoogte van de huurprijs of achterstallig onderhoud. Aanvullend daarop zoekt de gemeente Leiden een partij die woningopnames doet, procedures voert bij de huurcommissie en bemiddelt tussen huurders en verhuurders.
Ook vragen we deze partij om in het geval van achterstallig onderhoud samenwerking te zoeken met onze energiecoaches, aangezien achterstallig onderhoud vaak gepaard met gaat met energieverspilling.

De maximale subsidie voor het eerste jaar van de pilot (medio 2021 - medio 2022) bedraagt € 145.000. Deze subsidie wordt aan 1 partij toegekend.

Voorwaarden

De subsidie is bedoeld voor een organisatie die:

  • ervaring heeft met huurrecht en huurteamactiviteiten
  • samenwerkt met de studenten van de Rechtswinkel
  • de studenten van de Rechtswinkel ondersteunt
  • snel aan de slag kan in Leiden (bij voorkeur in de loop van juni 2021)