Handleidingen parkeren

Handleidingen voor het betalen van uw parkeervergunning en het wijzigen van het kenteken op uw parkeervergunning in het e-loket.

Ik wil mijn parkeervergunning verlengen

Het verlengen van uw (digitale) parkeervergunning regelt u via het e-loket. U heeft hier DigiD of eHerkenning en internetbankieren voor nodig. Lees in de handleiding (pdf, 272 kb) hoe u dit doet.

Ik wil een 2e kenteken op mijn vergunning zetten

Op een bewonersvergunning kunt u twee kentekens zetten als u twee auto's op uw naam heeft staan. U kunt de vergunning voor één auto tegelijk gebruiken. U kunt een 2e kenteken toevoegen. Lees in de handleiding (pdf, 548 kb) hoe u dat doet.

Ik wil mijn andere kenteken actief zetten

Als u twee kentekens aan uw bewonersvergunning heeft gekoppeld kunt u onbeperkt wisselen tussen deze kentekens. Lees in de handleiding (pdf, 197 kb) hoe u dat doet.

Ik heb een leenauto

Heeft u tijdelijk een andere (huur/leen)auto en wilt u het kenteken op uw bewonervergunning aanpassen? Lees in de handleiding (pdf, 343 kb) hoe u dat doet.

Ik heb een leenauto teruggebracht

Heeft u uw huur/leenauto teruggebracht? Pas dan het kenteken op uw bewonersvergunning weer aan. Lees in de handleiding (pdf, 373 kb) hoe u dat doet.

Ik wil een gehandicaptenparkeervergunning aanvragen

Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart? U kunt voor het parkeren van uw voertuig een gehandicaptenparkeervergunning aanvragen. Lees in de handleiding (pdf, 500 kb)  hoe u dat doet.

Ik wil een gehandicaptenparkeervergunning aanvragen (van buiten Leiden)

Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart? U kunt voor het parkeren van uw voertuig een gehandicaptenparkeervergunning aanvragen. Ook als u niet in Leiden woont, kunt u hier gebruik van maken. Lees in de handleiding (pdf, 583 kb)  hoe u dat doet.

Ik wil een mantelzorgparkeervergunning aanvragen

Het aanvragen van uw mantelzorgparkeervergunning regelt u via het e-loket. U heeft hier onder meer DigiD en internetbankieren voor nodig. Lees in de handleiding (pdf, 0,93 mb) hoe u dit doet.

Ik wil een kenteken van mijn bestaande mantelzorgparkeervergunning wijzigen

Het wijzigen van een kenteken op uw bestaande mantelzorgparkeervergunning regelt u via het e-loket. Lees in de handleiding (pdf, 674 kb) hoe u dit doet.

Ik wil een tweede mantelzorger toevoegen aan mijn mantelzorgparkeervergunning

Het toevoegen van een tweede mantelzorger aan uw mantelzorgparkeervergunning regelt u via het e-loket. Lees in de handleiding (pdf, 641 kb) hoe u dit doet.

Hoe wissel ik tussen de kentekens van mijn mantelzorgverleners bij mijn mantelzorgparkeervergunning?

Het wisselen tussen kentekens van uw mantelzorgverleners bij uw mantelzorgparkeervergunning regelt u via het e-loket. Lees in de handleiding (pdf, 415 kb) hoe u dit doet.