Parkeerkaart

Wilt u parkeren in een gebied waar u moet betalen? Dan kunt u bij de parkeerautomaat een dagkaart kopen voor de hele dag. U kunt ook een weekkaart, een maandkaart of een jaarkaart kopen via het e-loket. Zo hoeft u niet steeds naar de automaat en dit is mogelijk goedkoper.

Dagkaart

Een dagkaart (24 uur geldig) koopt u voor de zone waarin u parkeert. U voert uw kenteken in bij de parkeerautomaat als u de dagkaart koopt. U krijgt geen papieren kaart meer om in de auto te leggen. Parkeercontroleurs scannen het kenteken en weten zo dat u betaald hebt.

Weekkaart, maandkaart of jaarkaart

Een weekkaart, maandkaart of jaarkaart geldt in het hele gebied met betaald parkeren. Deze kunt u via het e-loket van de gemeente Leiden kopen. U krijgt geen papieren vergunning, maar vult online het kenteken in van de auto waarvoor u de parkeerkaart gebruikt. Parkeercontroleurs scannen het kenteken en weten zo dat u een parkeerkaart hebt.

Voorwaarden

Iedereen kan een parkeerkaart kopen. De parkeerkaart geldt op alle betaalde parkeerplaatsen en vergunninghouderplaatsen in het hele gebied met betaald parkeren voor de periode waarvoor u hebt betaald. U mag niet parkeren bij autodate-parkeerplaatsen.

Op de parkeerkaart kunt u online via het e-loket parkeren meerdere kentekens toevoegen, maar er kan maar één kenteken actief staan. Voor dit actieve kenteken is de parkeerkaart dan geldig. Let op! Dit geldt alleen voor de week-, maand- en jaarkaart.

Dagkaarten zijn te koop bij parkeerautomaten. U kunt ook een dagkaart kopen met uw parkeerapp. U kunt zich ook telefonisch aanmelden bij uw provider om een dagkaart te kopen. Een dagkaart kost € 28 per dag en is 24 uur geldig vanaf het moment van aanschaf.

U koopt de dagkaart voor de zone waarin u parkeert. U kunt de dagkaart niet opzeggen en u kunt geen geld terugkrijgen.

Weekkaarten kunt u online met uw DigiD of eHerkenning en bij de balie van de gemeente Leiden kopen. Een weekkaart kost € 120 per week (7 dagen). Betalen gaat bij het online aanvragen met iDEAL. Bij de balie betalen met pin. U kunt de weekkaart niet opzeggen en u kunt geen geld terugkrijgen.

Aanvragen weekkaart voor bedrijven

Aanvragen weekkaart voor particulieren

Wilt u bij de balie langskomen? Maak dan eerst een afspraak. U kunt ook bellen om een afspraak te maken: 14 071.

Maandkaarten kunt u online met uw DigiD of eHerkenning en bij de balie van de gemeente Leiden kopen. Een maandkaart kost € 360 per maand (30 dagen). Betalen gaat bij het online aanvragen met iDEAL. Bij de balie betalen met pin. U kunt de maandkaart niet opzeggen en u kunt geen geld terugkrijgen.

Aanvragen maandkaart voor bedrijven

Aanvragen maandkaart door particulieren

Wilt u bij de balie langskomen? Maak dan eerst een afspraak. U kunt ook bellen om een afspraak te maken: 14 071.

Een jaarkaart kunt u online met uw DigiD of eHerkenning en bij de balie van de gemeente Leiden kopen. Een jaarkaart kost € 3.500 (365 dagen). Betalen gaat bij het online aanvragen met iDEAL. Bij de balie betalen met pin. U kunt de jaarkaart niet opzeggen en u kunt geen geld terugkrijgen.

Aanvragen jaarkaart voor bedrijven

Aanvragen jaarkaart door particulieren

Wilt u bij de balie langskomen? Maak dan eerst een afspraak. U kunt ook bellen om een afspraak te maken: 14 071.