Parkeerkaart

Wilt u parkeren in een gebied waar u moet betalen? Dan kunt u bij de parkeerautomaat een dagkaart kopen voor de hele dag. U kunt ook een weekkaart, een maandkaart of een jaarkaart kopen via het e-loket. Zo hoeft u niet steeds naar de automaat en dit is mogelijk goedkoper.

Dagkaart

Een dagkaart (24 uur geldig) koopt u voor de zone waarin u parkeert. U voert uw kenteken in bij de parkeerautomaat als u de dagkaart koopt. U krijgt geen papieren kaart meer om in de auto te leggen. Parkeercontroleurs scannen het kenteken en weten zo dat u betaald hebt.

Weekkaart, maandkaart of jaarkaart

Een weekkaart, maandkaart of jaarkaart geldt in het hele gebied met betaald parkeren. Deze kunt u via het e-loket van de gemeente Leiden kopen. U krijgt geen papieren vergunning, maar vult online het kenteken in van de auto waarvoor u de parkeerkaart gebruikt. Parkeercontroleurs scannen het kenteken en weten zo dat u een parkeerkaart hebt.

Voorwaarden

Iedereen kan een parkeerkaart kopen. De parkeerkaart geldt op alle betaalde parkeerplaatsen en vergunninghouderplaatsen in het hele gebied met betaald parkeren voor de periode waarvoor u hebt betaald. U mag niet parkeren bij autodate-parkeerplaatsen.

Op de parkeerkaart kunt u online via het e-loket parkeren meerdere kentekens toevoegen, maar er kan maar één kenteken actief staan. Voor dit actieve kenteken is de parkeerkaart dan geldig. Let op! Dit geldt alleen voor de week-, maand- en jaarkaart.

Dagkaarten zijn te koop bij parkeerautomaten. U kunt ook een dagkaart kopen met uw parkeerapp. U kunt zich ook telefonisch aanmelden bij uw provider om een dagkaart te kopen. Een dagkaart kost per dag en is 24 uur geldig vanaf het moment van aanschaf.

U koopt de dagkaart voor de zone waarin u parkeert. U kunt de dagkaart niet opzeggen en u kunt geen geld terugkrijgen.

Weekkaarten kunt u online met uw DigiD of eHerkenning en bij de balie van de gemeente Leiden kopen. Een weekkaart kost per week (7 dagen). Betalen gaat bij het online aanvragen met iDEAL. Bij de balie betalen met pin. U kunt de weekkaart niet opzeggen en u kunt geen geld terugkrijgen.

Aanvragen weekkaart voor bedrijven

Aanvragen weekkaart voor particulieren

Wilt u bij de balie langskomen? Maak dan eerst een afspraak. U kunt ook bellen om een afspraak te maken: 14 071.

Maandkaarten kunt u online met uw DigiD of eHerkenning en bij de balie van de gemeente Leiden kopen. Een maandkaart kost per maand (30 dagen). Betalen gaat bij het online aanvragen met iDEAL. Bij de balie betalen met pin. U kunt de maandkaart niet opzeggen en u kunt geen geld terugkrijgen.

Aanvragen maandkaart voor bedrijven

Aanvragen maandkaart door particulieren

Wilt u bij de balie langskomen? Maak dan eerst een afspraak. U kunt ook bellen om een afspraak te maken: 14 071.

Een jaarkaart kunt u online met uw DigiD of eHerkenning en bij de balie van de gemeente Leiden kopen. Een jaarkaart kost (365 dagen). Betalen gaat bij het online aanvragen met iDEAL. Bij de balie betalen met pin. U kunt de jaarkaart niet opzeggen en u kunt geen geld terugkrijgen.

Aanvragen jaarkaart voor bedrijven

Aanvragen jaarkaart door particulieren

Wilt u bij de balie langskomen? Maak dan eerst een afspraak. U kunt ook bellen om een afspraak te maken: 14 071.