Caravan parkeren op de openbare weg

U mag uw caravan of camper 7 dagen op de openbare weg parkeren. Bijvoorbeeld de dagen voor of na uw vakantie. Een voertuig dat niet voor recreatie wordt gebruikt, bijvoorbeeld een aanhangwagen, mag u maximaal 3 dagen parkeren.

In speciale gevallen mag u langer dan de maximale periode parkeren. Hiervoor moet u een ontheffing aanvragen. Er moet een goede reden voor zijn en de caravan, camper of aanhangwagen mag niet in de weg staan of de veiligheid belemmeren.

Los parkeren? Apart parkeergeld betalen!

Voor een losse caravan of aanhangwagen moet u apart parkeergeld betalen. Het is niet mogelijk om voor een caravan of aanhanger een parkeervergunning aan te vragen. Als de caravan of aanhangwagen aan uw auto is vastgemaakt hoeft u niet te betalen.

Aanvragen

U moet de ontheffing schriftelijk aanvragen en de aanvraag kost geld (ook als u geen toestemming om te parkeren krijgt). Stuur 4 weken van tevoren een brief naar de gemeente:

Gemeente Leiden
Team Vergunningen Openbare Ruimte
2300 PC Leiden

Meesturen

Zet in uw brief:

• uw naam en adres
  • de reden van uw verzoek
  • een omschrijving of een foto van uw voertuig
  • hoe lang en waar (ongeveer) u het voertuig wilt parkeren

Kosten

De kosten zijn €24,83. U betaalt dit bedrag ook als u uiteindelijk geen toestemming krijgt om de caravan, camper of aanhanger te parkeren.

Hoe lang duurt het?

U krijgt na maximaal 6 weken bericht van de gemeente of u toestemming krijgt.