Asbest verwijderen voor bedrijven

Wilt u asbest (laten) verwijderen in uw bedrijfsgebouwen? Kijk dan of u een melding moet doen of een omgevingsvergunning nodig hebt.  

Vergunningcheck en melding  

U kunt via vergunningcheck kijken wat nodig is. Kies bij de vergunningcheck het zoekwoord: asbest. U krijgt dan de werkzaamheid ‘Bouwwerk of deel van een bouwwerk slopen, of asbest verwijderen’. De vergunningcheck geeft aan of u een melding moet doen of een omgevingsvergunning nodig hebt. Ook geeft deze aan of u een risicoanalyse moet laten uitvoeren. Na het doorlopen van de vergunningcheck kunt u direct de vergunning aanvragen. Hiervoor moet u inloggen met DigiD. 

Monument 

Gaat u een asbest verwijderen van een monument? Kies dan bij de vergunningcheck een extra werkzaamheid met het zoekwoord: monument. Zo hebt u in één keer zicht op welke vergunningen nodig zijn. Meer informatie over het veranderen van monumenten leest u op Omgevingsvergunning voor een monument

Kosten

U kunt bij gecertificeerde bedrijven een offerte opvragen voor een risicoanalyse en het verwijderen van asbest. Dit bedrijf voert het verwijderde asbest – op uw kosten –  ook af. 

Op de website van de Rijksoverheid leest u meer over asbest. U kunt voor meer informatie ook bellen met de gemeente: 14 071.