8/4/20 - Steun voor Leidse ondernemers

Deze week ontvangen alle ondernemers in Leiden een brief van de gemeente Leiden en samenwerkingspartners, waaronder Stichting Ondernemend Leiden en VNO-NCW West.

De brief bevat informatie over landelijke en lokale regelingen voor financiële steun, en een oproep om deel te nemen aan een enquête. Maar bovenal is de brief bedoeld om de Leidse ondernemers een hart onder de riem te steken in deze onzekere tijd.

Informatiepunt

Veel ondernemers zijn op zoek naar mogelijkheden voor financiële steun. De huidige landelijke en lokale regelingen zijn vermeld in de brief. Om ondernemers op weg te helpen staan de contactpersonen van diverse brancheorganisaties, belangenverenigingen en de gemeente vermeld. De nieuwe ontwikkelingen en veelgestelde vragen voor ondernemers zijn te vinden op het digitaal informatiepunt. Hier is ook alle informatie in het Engels beschikbaar, inclusief de brief aan de ondernemers.

U kunt de brief hier bekijken:

Enquête voor Leidse ondernemers

Om een nog beter beeld te krijgen van de impact van de coronacrisis op de bedrijven in Leiden wordt een enquête uitgezet. Zo wordt ook duidelijk of alle informatie helder is, en waar het mogelijk beter of uitgebreider kan. Heeft u als ondernemer de brief (nog) niet ontvangen, en u wilt de enquête alvast invullen? Invullen kan tot en met zondag 26 april. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt. U kunt aangeven of er contact met u mag worden opgenomen.