23/12/20 Laden en lossen Haarlemmerstraat en Breestraat tijdelijk verruimd

De gemeente heeft besloten tijdelijk het laden en lossen in de Haarlemmerstraat op maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 13. 00 uur toe te laten. Voor de Breestraat geldt dit tijdelijk op alle tijden.

Nu de meeste winkels in deze straten zijn gesloten vanwege de maatregelen om  het coronavirus (Covid-19) tegen te gaan, bezorgen de winkels hun producten bij de klant. Met dit gedoogbesluit hebben de winkels meer tijd om bevoorraad te worden en bestellingen van klanten aan bezorgdiensten mee te geven. Tegen sluipverkeer wordt nog wel opgetreden.

De gemeente verwacht geen verkeersproblemen of onveilige situaties door het tijdelijk gedogen van het laden en lossen. Vanwege de maatregelen die momenteel gelden om het coronavirus tegen te gaan, zijn veel winkels en horeca in deze straten gesloten en is het aantal bezoekers in de straten fors afgenomen. Het laden en lossen op de hierboven genoemde tijden wordt toegelaten totdat de maatregelen en de situatie weer veranderen.