22/02/21 - Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

De TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) is een nieuwe financiële regeling van de Rijksoverheid. Deze regeling is voor mensen die door de coronacrisis tijdelijk minder inkomen hebben en daardoor hun woonlasten niet meer kunnen betalen.

De TONK-regeling is er niet alleen voor ondernemers. Ook als u in loondienst bent of was, kunt u in aanmerking komen voor TONK.

Woonlasten zijn bijvoorbeeld huur, hypotheekrente, elektriciteit, gas en water. TONK is een tijdelijke ondersteuning in de kosten voor deze vaste lasten.

TONK is nog niet aan te vragen

De gemeente Leiden voert deze regeling uit voor inwoners van Leiden en Leiderdorp. U kunt nog geen aanvraag doen. Op dit moment werken we hard aan het uitwerken van deze regeling.

We verwachten dan u vanaf 8 maart 2021 een aanvraag kunt doen.

Zodra er meer informatie is, kunt u deze vinden op de website van de gemeente Leiden. Meer informatie over TONK vindt u op de website van de Rijksoverheid.