1/4/20 - Uitkering levensonderhoud (versnelde aanvraag, Bbz) Tozo (tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers)

Vanaf 18 maart voert Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van gemeente Rotterdam voor de gemeente Leiden een versnelde aanvraagprocedure voor een uitkering levensonderhoud uit (Bbz: Besluit bijstandverlening zelfstandigen). De aanvraag is vereenvoudigd en ruimhartig. Ondernemers die acute financiële problemen ervaren door de coronamaatregelen kunnen mogelijk een beroep op de versnelde aanvraagprocedure doen via de webpagina van RBZ.

Deze versnelde Bbz-procedure loopt totdat de regeling Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) van het ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid klaar is. Zodra het mogelijk is een aanvraag voor Tozo te doen, vervangt dit de versnelde Bbz-procedure. Ondanks berichtgeving vanuit de rijksoverheid is het aanvraagformulier van Tozo nog niet opengesteld. De verwachting is dat het aanvraagformulier voor de Tozo-regeling 2 april gereed is. Zodra het ministerie de regeling openstelt, vindt u op de webpagina van RBZ een verwijzing naar het aanvraagformulier.

Houdt u er rekening mee dat het druk is. RBZ doet zijn uiterste best iedereen zo snel mogelijk te woord te staan.

Meer informatie over het Coronavirus, ondernemen en andere regelingen vindt u op het coronaloket van de Kamer van Koophandel. Vanuit de overheid zijn er meerdere regelingen, die ook daar vermeld worden.