03/07/20 Tips uit het webinar ‘Ondernemen en coronastress’

De coronacrisis heeft niet alleen financieel grote gevolgen voor ondernemers. Ook mentaal is de impact groot. Omdat veel ondernemers het lastig vinden om te praten over de zorgen die ze hebben, organiseerde het Crisisteam Economie op woensdag 1 juli de webinar ‘Ondernemen en coronastress’.

Tijdens het mini-college ‘Stress, angst en somberheid, waar hebben we het eigenlijk over?’ leerde Laura Steenbergen, docent aan de Universiteit van Leiden, bestuursleden van ondernemersverenigingen hoe zij klachten van angst en somberheid kunnen herkennen en hoe zij daar mee om kunnen gaan. Om deze kennis vervolgens weer te kunnen delen met de  ondernemers in de stad.

Een van de belangrijke inzichten uit het webinar is het onderscheid te maken tussen ondernemer en onderneming. Om mensen ervan bewust te maken dat ‘maar hoe gaat het met jou’ een andere, en misschien in deze tijd nog wel belangrijkere vraag is dan ‘hoe gaat het met je (onderneming)?’.

De presentatie van Laura Steenbergen is in pdf te bekijken via deze link: Presentatie (pdf, 696 kb). Binnenkort volgt de link naar de videopresentatie.