Informatie voor ondernemers vanwege coronamaatregelen

Ondernemers in Leiden en Leiderdorp ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Gemeente Leiden heeft met ondernemersorganisaties in Leiden afgesproken samen op te trekken in de informatievoorziening voor ondernemers.

Op deze pagina vindt u links naar bestaande en nieuwe landelijke regelingen, zoals de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Daarnaast vindt u informatie over stimuleringsmaatregelen en lokale initiatieven. We houden deze lijst actueel en vullen aan waar nodig.

Kijk voor overige vragen op de algemene pagina met veelgestelde vragen over de maatregelen in verband met het coronavirus.

Lokale regelingen en maatregelen

Stimuleringsregelingen en lokale initiatieven

Financiën

Financiële regelingen

Coronaloket Kamer van Koophandel en andere landelijke steunpunten

Andere vraag aan de gemeente?

Hebt u een andere vraag aan de gemeente? Neem dan contact op via het contactformulier of bel 14 071.

 • 01/10/21 - Bbz-uitkering voor levensonderhoud van 1 oktober tot en met 31 december

  Per 1 oktober is de Rijksoverheid gestopt met de coronasteun. Zo is ook de Tozo gestopt. Zelfstandig ondernemers die na de coronaperiode niet genoeg verdienen voor hun levensonderhoud, kunnen een Bbz-uitkering aanvragen. De regeling is tijdelijk aangepast en...

  Lees meer
 • 27/09/21 - Financiële steun aan door nachtsluiting getroffen horeca

  Horecaondernemers die worden getroffen door de nachtsluiting kunnen in het vierde kwartaal van 2021 een subsidie krijgen voor de vaste lasten.

  Lees meer
 • 30/08/21 - Einde steunpakketten voor banen en economie

  Het kabinet stopt per 1 oktober met de generieke steunmaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar de Nederlandse economie zoveel mogelijk door de coronacrisis hebben geholpen.

  Lees meer
 • 25/08/21 - TVL Q3 opent 31 augustus

  Ondernemers kunnen vanaf 31 augustus 08.00 uur een aanvraag indienen voor de TVL voor het derde kwartaal. De voorwaarden blijven hetzelfde als in het tweede kwartaal: ondernemers die minimaal 30% omzetverlies hebben en minimaal €1.500 vaste lasten per kwartaal...

  Lees meer