Informatie voor ondernemers vanwege coronamaatregelen

Ondernemers in Leiden en Leiderdorp ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Gemeente Leiden heeft met ondernemersorganisaties in Leiden afgesproken samen op te trekken in de informatievoorziening voor ondernemers.

Op deze pagina vindt u informatie over bestaande en nieuwe landelijke regelingen waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Daarnaast vindt u informatie over stimuleringsmaatregelen en lokale initiatieven. Verder vindt u op deze pagina informatie over de Bbz (besluit bijstandverlening zelfstandigen). We houden deze lijst actueel en vullen aan waar nodig.

Kijk voor overige vragen op de algemene pagina met veelgestelde vragen over de maatregelen in verband met het coronavirus.

  Uitgelichte landelijke maatregelen

  Coronaloket Kamer van Koophandel en andere landelijke steunpunten

  Lokale regelingen en maatregelen

  - algemeen

  - markt, winkels, evenementen, rederijen en horeca

  - financiën

  Stimuleringsregelingen en lokale initiatieven

  Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz)

  - algemeen

  - financieel

  Andere vraag aan de gemeente?

  Heeft u een andere vraag aan de gemeente? Neem dan contact op via het contactformulier.
  Heeft u een dringende vraag, dan kunt u ook bellen met telefoonnummer 14 071. Houd u er rekening mee dat u mogelijk langer dan gebruikelijk in de wacht staat.

  • 6/4/20 Team Horizon: Unieke denktank voor Leidse ondernemers en organisaties in coronatijd

   Team Horizon is een unieke alliantie tussen vier partijen, met één doel: ondernemers sterk en weerbaar uit deze uitdagende tijd laten komen.

   Lees meer
  • 6/4/20 Tozo (tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers)

   Ondernemers die acute financiële problemen ervaren door de coronamaatregelen kunnen mogelijk een beroep op de Tozo-regeling

   Lees meer
  • 3/4/20 - Brief van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad

   Het college van B&W heeft de gemeenteraad gisteren per brief geïnformeerd over de stand van zaken als gevolg van de coronamaatregelen. Vele zaken worden benoemd, onder andere ook de steun aan ondernemers en een aantal financiële zaken.

   Lees meer
  • 1/4/20 - Uitkering levensonderhoud (versnelde aanvraag, Bbz) Tozo (tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers)

   Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van gemeente Rotterdam voert voor de gemeente Leiden een versnelde aanvraagprocedure voor een uitkering levensonderhoud uit.

   Lees meer
  • 31/3/20 - Coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april

   De coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april.

   Lees meer
  • 30/3/20 - Regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 uitgebreid

   Extra groepen ondernemers in de non-food-sector zoals winkeliers kunnen vanaf vandaag ook gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19

   Lees meer
  • 27/3/20 - Regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend

   Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft vandaag de eerder aangekondigde regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend. Deze kabinetsmaatregel, eerder bekend gemaakt als Noodloket, is voor ondernemers die...

   Lees meer
  • 26/3/20 - Thuis in Leiden

   Inmiddels zijn we allemaal op de hoogte van de ontwikkelingen en maatregelen omtrent het coronavirus. Gelukkig kun je vanuit huis ook Leiden ontdekken en Leiden Marketing heeft daarom een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet!

   Lees meer
  • 26/3/20 - Centrummanagement Leiden start campagne: koop juist nu lokaal

   Centrummanagement Leiden is een campagne begonnen om Leidenaren op te roepen juist nu online aankopen te doen bij lokale winkels en horecagelegenheden.

   Lees meer
  • 19/3/20 - Leiden opent informatiepunt voor ondernemers

   De gemeente Leiden heeft samen met Stichting Ondernemend Leiden en diverse ondernemersverenigingen een informatiepunt voor ondernemers geopend. Hier vind je een overzicht van landelijke en lokale maatregelen met betrekking tot het coronavirus en veelgestelde...

   Lees meer