Informatie voor ondernemers vanwege coronamaatregelen

Ondernemers in Leiden en Leiderdorp ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Gemeente Leiden heeft met ondernemersorganisaties in Leiden afgesproken samen op te trekken in de informatievoorziening voor ondernemers.

Op deze pagina vindt u links naar bestaande en nieuwe landelijke regelingen, zoals de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Daarnaast vindt u informatie over stimuleringsmaatregelen en lokale initiatieven. We houden deze lijst actueel en vullen aan waar nodig.

Kijk voor overige vragen op de algemene pagina met veelgestelde vragen over de maatregelen in verband met het coronavirus.

Lokale regelingen en maatregelen

Stimuleringsregelingen en lokale initiatieven

Financiën

Financiële regelingen

Coronaloket Kamer van Koophandel en andere landelijke steunpunten

Andere vraag aan de gemeente?

Heeft u een andere vraag aan de gemeente? Neem dan contact op via het contactformulier.
Heeft u een dringende vraag, dan kunt u ook bellen met telefoonnummer 14 071. Houd u er rekening mee dat u mogelijk langer dan gebruikelijk in de wacht staat.

 • 29/06/21 - Stap 4: blijf de basisregels volgen

  De meeste maatregelen zijn nog verder versoepeld. Maar de coronacrisis is nog niet voorbij, dus de basisregels blijven gelden.

  Lees meer
 • 28/05/21 - Tegemoetkoming Vaste Lasten vanaf 31 mei geopend voor startende ondernemers

  Nieuwsbericht van de rijksoverheid van vrijdag 28 mei.

  Lees meer
 • 27/05/21 - Steunpakket banen en economie voortgezet in derde kwartaal

  Nieuwsbericht van de rijksoverheid van donderdag 27 mei.

  Lees meer
 • 27/05/21 - Ondernemersdesk voor en door ondernemers

  De ondernemersdesk Leidse regio is er voor alle ondernemers in Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp die hulp nodig hebben met hun onderneming. Het belteam van de ondernemersdesk bestaat uit ervaringsdeskundigen: ondernemers die zelf ook te maken hebben met de...

  Lees meer