Informatie voor ondernemers vanwege coronamaatregelen

Ondernemers in Leiden en Leiderdorp ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Gemeente Leiden heeft met ondernemersorganisaties in Leiden afgesproken samen op te trekken in de informatievoorziening voor ondernemers.

Op deze pagina vindt u links naar bestaande en nieuwe landelijke regelingen, zoals de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Daarnaast vindt u informatie over stimuleringsmaatregelen en lokale initiatieven. We houden deze lijst actueel en vullen aan waar nodig.

Kijk voor overige vragen op de algemene pagina met veelgestelde vragen over de maatregelen in verband met het coronavirus.

Lokale regelingen en maatregelen

Stimuleringsregelingen en lokale initiatieven

Financiën

Landelijke regelingen

Coronaloket Kamer van Koophandel en andere landelijke steunpunten

Andere vraag aan de gemeente?

Heeft u een andere vraag aan de gemeente? Neem dan contact op via het contactformulier.
Heeft u een dringende vraag, dan kunt u ook bellen met telefoonnummer 14 071. Houd u er rekening mee dat u mogelijk langer dan gebruikelijk in de wacht staat.

 • 24/11/20 - Verbrede Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL Q4 2020) van start

  Alle mkb-ondernemers die in het laatste kwartaal van 2020 direct of indirect geraakt worden door de diverse kabinetsmaatregelen om het coronavirus in te dammen, kunnen vanaf woensdag 25 november 2020 om 12.00 uur een aanvraag doen voor de verbrede...

  Lees meer
 • 18/11/20 - Coronamaatregelen vanaf woensdag 18 november 24.00 uur

  Het kabinet heeft op dinsdag 17 november bekendgemaakt dat we met de gedeeltelijke lockdown verdergaan. Maatregelen blijven nodig om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Deze regels gelden vanaf woensdag 18 november 24.00 uur.

  Lees meer
 • 04/11/20 - Aangescherpte coronamaatregelen vanaf woensdag 4 november 22.00 uur

  Het kabinet heeft op dinsdag 3 november een tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown bekendgemaakt om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Deze regels gelden vanaf woensdag 4 november 22.00 uur.

  Lees meer
 • 27/10/20 Aanvulling op derde steunpakket corona

  Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbruikbare voorraad.

  Lees meer
 • 9/10/2020 Aanvragen Tozo 3

  Vanaf vandaag is het mogelijk om digitaal een aanvraag voor de Tozo 3 (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) in te dienen bij RBZ. U kunt met Tozo 3 een uitkering levensonderhoud aanvragen over de maanden oktober 2020 tot en met maart 2021....

  Lees meer