Discriminatie melden

Discriminatie is bij wet verboden, maar het gebeurt dagelijks dat mensen worden uitgesloten om hun huidskleur, geloof of beperking. Doe altijd aangifte.

Dat kan bij de Stichting voor Inclusie en discriminatiebestrijding (iDb). Dit is een onafhankelijke organisatie. Deze organisatie werkt aan het voorkomen en bestrijden van discriminatie. U kunt er terecht met al uw vragen, voor kosteloos advies en ondersteuning. Of voor het (anoniem) melden van discriminatie. Ga naar www.stichtingidb.nl of bel naar: (0800) 321 86 86 (gratis).

LHBTI+

Wilt u discriminatie vanwege uw seksuele voorkeur of genderidenteit melden? Dan kunt u ook contact opnemen met de politie, Roze in Blauw. Dat kan per e-mail of telefoon: 088 – 169 12 34.

Roze in Blauw is een aanspreekpunt voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgender en intersekse personen (LHBTI+). Zowel binnen als buiten de politie.

Vermoedt u dat iemand bedreigd of lastiggevallen wordt omdat diegene lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender is? Dan kunt u ook contact opnemen met Roze in Blauw.

Meer informatie staat op de website van Roze in Blauw.