Trouwlocatie

Trouwen kan op veel (bekende) plekken in Leiden. Een aantal locaties zijn vaste, officiële trouwlocaties, maar u kunt ook eenmalig een andere locatie als trouwlocatie laten aanwijzen.

Trouwen op een vaste locatie

Bekijk onder aan deze pagina alle vaste Leidse trouwlocaties. Wilt u trouwen op een van deze locaties? Leg daar uw huwelijksdatum vast vóór u het formulier Melding voorgenomen huwelijk invult.

  • Trouwen op het stadhuis van Leiden: de reservering wordt geregeld bij uw aankondiging van uw huwelijk bij de gemeente.
  • Overige locaties: bel de locatie voor meer informatie en maak een reservering.

Eenmalige trouwlocatie

U kunt ook trouwen op een plek die geen vaste trouwlocatie is. Kijk op de pagina Eenmalige trouwlocatie aan welke voorwaarden een locatie moet voldoen en doe een aanvraag om de locatie tijdelijk als trouwlocatie te laten aanwijzen. Hou er rekening mee dat het vier maanden duurt voor u kunt trouwen als u een tijdelijke trouwlocatie laat aanwijzen.

Regels op locatie

U mag geen duiven en heliumballonnen loslaten bij een trouwerij. Ook het strooien van rijst, bloemblaadjes en confetti is op de meeste trouwlocaties verboden. Misschien vindt u bellen blazen een goede vervanging?

Trouwen in het buitenland

Wilt u trouwen in het buitenland? Hou hier rekening mee.

Vaste trouwlocaties

Lees verder op de pagina Trouwambtenaar.