Trouwlocatie

Trouwen kan op veel (bekende) plekken in Leiden. Een aantal locaties zijn vaste, officiële trouwlocaties, maar u kunt ook eenmalig een andere locatie als trouwlocatie laten aanwijzen.

Trouwzaal stadhuis tijdelijk gesloten

Vanwege een grootschalige renovatie van het stadhuis is de trouwzaal gesloten van 20 december 2019 tot na de zomer van 2021. De gemeente biedt in die periode twee andere trouwlocaties aan. Zie hieronder, onder het kopje Vaste gemeentelijke trouwlocaties.
Van 20 december 2019 tot 6 januari 2020 kan er niet worden getrouwd op gemeentelijke locaties, maar wel op een van de andere trouwlocaties in de stad.

Trouwen op een vaste locatie

  • Trouwt u in het stadhuis (mogelijk tot en met 19 december 2019), het Stadskantoor (vanaf 6 januari 2020) of het Gemeenlandshuis (vanaf 6 januari 2020 totdat het stadhuis weer opent in 2021)? Dan regelt u de resevering van de locatie bij de verwerking van het formulier Melding voorgenomen huwelijk. Een ambtenaar van de gemeente neemt daarover telefonisch contact met u op.
  • Kiest u voor een andere locatie, dan moet u zelf deze locatie benaderen voor meer informatie en het maken van een reservering. Leg daar uw huwelijksdatum vast vóór u het formulier Melding voorgenomen huwelijk invult. Let op: dit geldt dus niet voor het Gemeenlandshuis, het Stadskantoor en het stadhuis. Daarvoor geldt datgene wat bij de bullet hierboven staat.

Onder aan deze pagina vindt u alle officiële Leidse trouwlocaties.

Eenmalige trouwlocatie

U kunt ook trouwen op een plek die geen vaste trouwlocatie is. Kijk op de pagina Eenmalige trouwlocatie aan welke voorwaarden een locatie moet voldoen en doe een aanvraag om de locatie tijdelijk als trouwlocatie te laten aanwijzen. Hou er rekening mee dat het vier maanden duurt voor u kunt trouwen als u een tijdelijke trouwlocatie laat aanwijzen.

Regels op locatie

U mag geen duiven en heliumballonnen loslaten bij een trouwerij. Ook het strooien van rijst, bloemblaadjes en confetti is op de meeste trouwlocaties verboden. Misschien vindt u bellen blazen een goede vervanging?

Trouwen in het buitenland

Wilt u trouwen in het buitenland? Hou hier rekening mee.

Vaste gemeentelijke trouwlocaties

Overige vaste trouwlocaties

Lees verder op de pagina Trouwambtenaar.